Sütés nélküli sajttorta – gyors, isteni finom alaprecept

Sütés nélküli sajttorta – gyors, isteni finom alaprecept
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ezzel a sütés nélküli sajttorta recepttel egész biztos, hogy mindenkit le tudsz venni a lábáról! Hiszen ki tudna ellenállni egy krémes, hűs, friss édességnek?

A sajttorta készítéshez szerencsére nem kell nagy főző, vagy sütő tudománnyal rendelkeznünk! Csak néhány alapanyagra van szükségünk, amit ha összegyúrunk, összekeverünk és behűtünk, egyszeriben fantasztikus édességgé alakul át! Ha estére vendégeket várunk és ötletelünk, hogy milyen édességet lehetne gyorsan, mégis mindenki ízlésének kedvezően készíteni, talán sokak számára már beugrik a válasz: sütés nélküli sajttorta! Egy olyan sütés nélkül készíthető sajttorta receptet hoztunk most nektek, amit tényleg csak pár perc összerakni, a többi már csak a hűtésen és az időn múlik!

Olvasd el ezt is!

A sütés nélküli sajttorta hozzávalói:

Az alaphoz:

250 g keksz durvára törve, vagy darálva

125 g puha margarin

1 evőkanál porcukor (ha a keksz nem édes)

A krémhez:

250 g natúr krémsajt, vagy mascarpone

200 g habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál cukor

A tetejére:

2 marék bogyós gyümölcs (friss, vagy mirelit)

Kevés cukor

Kép
forrás: melskitchencafe.com

A sütés nélküli sajttorta elkészítése:

Ha a keksz nincs darálva, egy lezárható műanyag zacskóba töltjük, majd lezárjuk. Sodrófával jó alaposan átmegyünk rajta, amíg apró szemcsés nem lesz. Ha gyorsabban akarunk végezni, húsklopfolóval is összetörhetjük, miután alá terítettünk egy konyharuhát. A szobahőmérsékletű margarint és az összetört kekszet egy keverő tálba tesszük, majd kézzel jó alaposan elkezdjük összedolgozni. Ha a keksz nem elég édes, hozzáadjuk a cukrot is. A kész alapot egy vajjal kikent, kapcsos tortaformába egyengetjük úgy, hogy a massza széle kicsit felfusson a peremre.

Kép
forrás: melskitchencafe.com

A habtejszínt konyhai robotgéppel habosra verjük, majd lassú fokozaton hozzákeverjük a sajtkrémhez. A cukorral ízlés szerint édesítjük: ha savanyú gyümölcsöt választunk mellé, akkor lehet, hogy picivel több cukrot is elbír a krém.

A kész krémet az alapra kanalazzuk, majd 2-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A bogyós gyümölcsöt egy serpenyőbe öntjük, és alacsony lángon egy kevés cukorral addig főzzük, amíg elkezd krémessé, folyóssá válni az állaga. Tálaláskor a gyümölcsös öntetet a hideg torta szelet tetejére csurgatjuk.

Kész is a sütés nélküli sajttorta, most már csak a dicséreteket kell bezsebelned!

A „csináltasd meg a melled”-től a konkrét zaklatásig – 9 színésznő mesél arról, hogy mennyire durván szexista hely Hollywood még 2017-ben is

A nők emancipációja nem lefutott ügy, és ez sehol sem érhető tetten könnyebben, mint a filmipar fellegvárában.

Minőség és elegancia – Ezt az 6 jellemzőt vedd figyelembe táskavásárláskor

Egy jó táska legyen praktikus viselet, tartós és minőségi anyagokból, képviselje azt a stílusüzenetet, amit közvetíteni szeretnénk. Ha egyetértesz a jó táska legfontosabb ismérveivel, ez a cikk hasznos lesz neked, ha most tervezed beszerezni az őszi-téli szezon kulcsdarabját a ruhatáradba!

7 házaspár elmeséli, mi a titka annak, hogy 10+ év után is szerelmesek egymásba

Ezek tényleg szeretik egymást. De most tényleg, hogyan csinálják?!

Kövess minket

Spórolj ősszel is!

Csak 1185 Ft