10 dolog, amit egy rosszul sikerült nap végén még én is meg szoktam engedni magamnak (de vajon miért csak olyankor?)

Borítókép: 10 dolog, amit egy rosszul sikerült nap végén még én is meg szoktam engedni magamnak (de vajon miért csak olyankor?)
Ha épp olyan napom van, amikor valahogy minden összejön, akkor a túlélőkészletemhez nyúlok. És ilyenkor rendszerint arra is rájövök, hogy…

...egyáltalán nem kellene az ilyen tevékenységeket egy túlélőkészlet részeinek tekintenem. Boldogabb és stresszmentesebb lenne az életem, ha minden héten járnék fürdőbe vagy rászánnék egy-egy egész hétköznap estét az olvasásra? Minden bizonnyal! Akkor miért nem csinálom gyakrabban? És aztán persze megint elkap a gépszíj és elfelejtek kellőképpen kedves lenni magamhoz.

Így van ez: túl szigorú vagyok magamhoz. Még csak azt sem hinném, hogy egyedül lennék ezzel. Éppen ezért, bár a legkevésbé sem vagyok mazochista (miért? tényleg nem!), azt kell mondanom, hogy a különösen rosszul sikerült napok, amikor Minden Egyszerre Romlik El, amikor hárman is beszólnak a munkahelyemen, amikor két feladatomról is kiderül, hogy egyenként háromszor annyi munkával és időbefektetéssel járnak, mint amiről eredetileg szó volt, és így tovább (nem beszélve a még nagyobb, igazán nagy bajokról), na szóval ezek a napok arra is jók, hogy az ember újra és újra rájöjjön: nem kényezteti magát eléggé és eleget. Nem szán elég időt csak magára. Kivéve akkor, amikor már nem bírja ki egy kiadós fürdő vagy olvasás nélkül. Miért? Egyszer majd megértem.

Akárhogy is, ezennel közrebocsátom a túlélőkészletemet. Íme azok a tevékenységek, amiket akkor vetek be a galériában leírt formájukban, amikor csapnivalóan rosszul alakult a napom: