Keksz mindenkor
A kekszben az a jó, hogy a világon mindenki tudja, mire gondolunk: talán nincs a földön olyan ország, ahol ne lenne hagyománya legalább egy típusának, így ez egy olyan étel, amiről mindenkinek van tapasztalata, de az összetevők sokszínűsége miatt mindig lehet újat mutatni. Magyarországon főként desszertként és édességként fogyasztjuk, de a világ más pontjain a reggelinek és más étkezéseknek is fontos része: az angolok például a teájuk, az amerikaiak főételeik mellé köretként is fogyasztják.
Kekszet mindenkinek!
A keksz az egyik legkönnyebben elkészíthető édesség, szinte bármilyen alapanyagból lehet finomat sütni. Léteznek csokis, mézes, fahéjas, gyümölcsös és sós változatok is, a végeredménynek csak a képzeletünk szabhat határt. Ami azonban elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez, az egy jó recept! A keksz azoknak a háziasszonyoknak is tökéletes választás, akiknek nincs sok idejük a sütésre, hiszen ez a finomság hosszú ideig eláll, így csak egyszer kell egy nagyobb adagot elkészíteni belőle.
Süssünk házi kekszeket!
Márk Szonja, az Édesem Tortaműhely tulajdonosa legújabb, Kekszek című könyvében 40 legkedvesebb receptjét osztja meg. A könyv összekeverős, megtöltős, kiszúrós, óriás, mindenfélés és sós változatokat is tartalmaz, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Az olyan klasszikusok mellett, mint a mézeskalács, találkozhatunk olyan különlegességekkel is, mint az avokádós keksz vagy a levendulás ostya. A Kekszek tökéletes ajándék karácsonyra, de a mindennapokban is használható, senkinek a konyhájából nem hiányozhat!
Fotók: BOOOK Kiadó, Erdőháti Áron
A könyv megvásárolható: www.boook.hu
Ára: 3.990 Ft