Le a jojóval! 13 tipp, hogy ne jöjjenek vissza a kilók

Borítókép: Le a jojóval! 13 tipp, hogy ne jöjjenek vissza a kilók Forrás: Getty Images
A fogyásnál már csak egy nehezebb van a szakértők szerint – a kívánt testtömeg megtartása. Kutatások is szólnak arról, hogy ez mindössze tízből egy embernek sikerül. Ideje felmérni, hogy miért van ez, és hogy mit tehet ellene az egyszeri diétázó.

Több tucat diétafajtát kipróbáltál már, és most mégis több van rajtad, mint amikor elkezdted? Idejét se tudod, mikor ettél utoljára hozzáadott cukrot vagy fehér lisztet tartalmazó kaját, mégis hetek óta nem moccan a mérleg és már-már fontolgatod, hogy feladod? Minden héten elhatározod, hogy hétfőtől fogyózol, de a diétád első napjának kora délutánján egyszer csak azon kapod magad, hogy egy méretes csokoládés fánk lóg ki a szádból? Feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy miért látszik teljességgel lehetetlennek hosszabb távon betartani néhány egyszerű életmódszabályt (egyél kevesebbet és mozogj többet)?

Mondanunk sem kell, hogy nem vagy egyedül. Lefogyni baromi nehéz, és karcsúnak maradni (vagy legalábbis karcsúbbnak, mint korábban) még annál is nehezebb. Most különböző tudományos kutatásokra alapozott tanácsokkal próbálunk segíteni abban, hogy egyszer és mindenkorra kiszabadulj a jojódiéta ördögi köréből: