Így nyit bort egy világsztár

Borítókép: Így nyit bort egy világsztár Forrás: Forbes
John Legendről, a tízszeres Grammy-díjas amerikai zenész- énekesről köztudott, hogy igazi ínyenc, aki még saját bormárkával is rendelkezik. A LVE elnevezésű kollekció minden darabja Kaliforniából, a Napa-völgyben található szőlőültetvényről származik. Az összeállításban egy cabernet sauvignon, egy rozé, chardonnay és egy Red elnevezésű petite syrah-merlot házasítás szerepel. Ennek fényében nem meglepő, hogy John Legend maga is került már olyan helyzetbe, melyben a fantáziáját kellett használnia bornyitó helyett. Tippjeit most egy sajátos és rendkívül vicces YouTube videóban osztotta meg a borrajongókkal.

Íme, John Legend három kedvenc alternatív bornyitási tippje (plusz egy extra praktika tőlünk):

Amennyiben a dugóhúzó szőrén-szálán eltűnt, ámde szerszámból annál több van a háztartásunkban, éljünk a gyanúperrel, hogy egy méretes kalapácsot nem csak szögellésre vagy kopácsolásra tudunk használni. Ehhez a metódushoz egész pontosan három tételre lesz szükségünk: egy nagyobb csavarra, egy csavarhúzóra és egy aszimmetrikus kalapácsra. Tekerjük bele a parafadugóba a csavart, majd a célszerszámmal fogjuk meg, és húzzuk ki a palackból. Páratlan megoldás a dugóhúzó mechanizmusának utánzására.

Melegítsük fel az üveg nyakát és a dugó magától kicsusszan vagy inkább kipattan, mint egy pezsgős dugó. Ehhez a művelethez mindenképpen vegyünk fel egy védőszemüveget, nehogy a dugó a szemünkbe lőjön, vagy ne adj' isten elrepedjen az üveg szája! John mindezt egy konyhai karamellizálóval viszi véghez, de az egyszerűség kedvéért mi öngyújtót is használhatunk.

ÉRDEKEL A HARMADIK TIPP IS? AKKOR KATTINTS IDE!