Pihentetőbb alvásra vágysz? Próbáld ki ezt a 20 perces ajurvedikus jógagyakorlatsort! - Videó

Borítókép: Pihentetőbb alvásra vágysz? Próbáld ki ezt a 20 perces ajurvedikus jógagyakorlatsort! - Videó Forrás: youtube.com
Lazíts kicsit már lefekvés előtt, s melglátod sokkal pihentetőbb lesz az alvás!

Nehezen megy az elalvás? Nyugtalanok az éjszakáid, csak nagyon nehezen lassítasz le egy hosszú és fárasztó nap végén? Talán éppen itt az ideje, hogy ezen változtass és hogy bizonyos dolgokat kiiktass az életeből, megint másokat pedig szokássá tegyél benne. Ilyen jó szokás az esti vagy lefekvés előtti meditáció és jóga. Már egy 15-20 perces befelé figyelés is rengeteget segíthet a szervezetednek abban, hogy kellően felkészüljön a pihentető alvásra, kizárva minden zavaró tényezőt, ami addig egész nap veled volt.

A holland Rituals márka Youtube-csatornáján leltünk rá erre a 20 perces jógavideóra, s ha végignézitek, láthatjátok, hogy bárki meg tudja csinálni, hiszen leginkább csak feküdni és lélegezni kell csukott szemmel. Mi ez, ha nem a főnyeremény, nem igaz? Ahogy a gyakorlatot bemutató jógainstruktor is elmondja, a mozdulatsort bárhol végezheted és még professzionális jógafelszerelés sem szükséges hozzá, az is jó, ha van otthon néhány nagyobb takaró, törölköző vagy párna, amit használhatsz. Az illatpermet pedig csak kellemes kiegészítés, ha inkább illatmentesen jógáznál, az sem ront a pihentető élményen. Kiváltképp javasoljuk, próbáld ki néhányszor az adventi, karácsonyi időszakban, hogy még nyugodtabban várd és éld meg az ünnepet!