Letölthető, nyomtatható csillagkereső

Letölthető, nyomtatható csillagkereső

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

G

Gondoltad volna, hogy egy szál papír, egy nyomtató és pár apró trükk segítségével karnyújtásnyira kerülhetsz az augusztusi égbolttól?

Fedezd fel az augusztusi égboltot, a csillagképeket! A nyomtatáshoz kattints az alábbi linkre, majd mentsd el. Ezután színezz, díszíts kedved szerint.

AUGUSZTUSI CSILLAGTÉRKÉP(2039 KByte)

augusztusi csillagtérkép,augusztusi égbold,augusztusi csillagképek,

Így hajtogass:
augusztusi csillagtérkép,augusztusi égbold,augusztusi csillagképek,
Így játszd a csillagkereső játékot:
1. Tedd a két hüvelyk- és mutatóujjad az eszköz alsó négy zsebébe
2. Kérj még valakit, hogy válasszon egyet a négy felső körből. Ezután, a kör számának megfelelő alkalommal nyisd és csukd a keresőt. Például, ha a választott szám hatos, hatszor csukod és nyitod a játékszert.
3. Ezt követően kérd meg, hogy nézzen bele ott, ahol az utolsó számnál kinyílt és válasszon egyet a négy megjelenő csillagjegy közül. Miután megtette, nyisd és csukd a keresőt a kiválasztott név betűszámának megfelelően (Példa: "Szűz" választásakor négyszer kell nyitni-csukni)
4. Kérd meg a játékost, hogy válasszon ismét a négy látható konstellációból. Hajtsd fel a választott sarkot, hogy látható legyen annak a csillagképnek a pirossal kiemelt neve, amelyet a hónapban meg kell keresni.
Ha a kereső épp nem mutatna kiemelt és megtalálható alakzatot, akkor a kapotthoz legközelebb állót keresétek, vagy bármelyiket a csillagképek közül!

augusztusi csillagtérkép,augusztusi égbold,augusztusi csillagképek,

Forrás: Nasa hivatalos honlap (spaceplace.nasa.gov/en/kids/st6starfinder/st6starfinder.shtml), Szövegek: Eörsi Sarolta, Kárpáti Kata Szandra, Grafika: Gróf Róbert, Szakértő: Pócs Miklós csillagász (köszönjük a segítséget!)

Acsillagkereső térkép az augusztusi égboltot mutatja, ahogy a budapesti szélességi és hosszúsági fokról látható.

200+ ezren osztották meg az anyuka érvelését arról, hogy a fiának nem kötelező megosztani

Olvasgasd a rengeteg okos és buta hozzászólást és mondd el a véleményed te is!

Hogyan ne kapjunk idegbajt egy lakásfelújítás közepén? – 7 tapasztalat

Kollégánk épp nyakig ül a lakása felújításában, így most leírta legfőbb tippjeit, tapasztalatait, hogy mi is okuljunk belőlük.

12 egyszerű trükk, hogy mindig makulátlan legyen az outfited

Neked is mindig feltöri a sarkad az új cipő? Akkor ezt lesd meg!

8 bensőséges európai úticél, ahol zavartalanul gyógyulhatsz egy fájdalmas szakítás után

Egyik sincs túl messze, legtöbbjükhöz fapados visz és ami a legfontosabb, kiválóan alkalmasak arra, hogy megadják a löketet az újrakezdéshez.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Rendkívüli előfizetési ajánlat az Éva 10. születésnapja alkalmából! A fele meg egy kicsi csak a tiéd! Most 60% kedvezménnyel, 6950 Ft helyett 2780 Ft-ért rendelheted meg egy évre az Éva magazint.

Csak 2780 Ft