12 dolog, amit feltétlenül tudnod kell Új-Zéland őrülten vagány miniszterelnöknőjéről

jacinda ardern,politika,miniszterelnök,női vezető,női miniszterelnök Forrás: getty images
A 38 éves Jacinda Ardern a napokban azzal írt történelmet, hogy háromhónapos kisbabájával jelent meg az ENSZ-közgyűlésen. De ez még nem minden: ő a világ legfiatalabb női vezetője, egyúttal a második nő a történelemben, aki kormányfőként szült gyermeket. És azt tudtátok, hogy a tévéből tudta meg, hogy ő a miniszterelnök?

Amikor egy ország vezetője bejelenti, hogy kisbabát vár, és hogy a partnere marad otthon a gyerekkel, majd állami kórházban szül, ezután hat hét után visszamegy dolgozni, de ez nem akadályozza meg abban, hogy szoptasson, sőt, mindenhova magával viszi a kislányt – nos, ez mind-mind erős szimbólummal bíró politikai tett. Azt fejezi ki, hogy olyan politikussal állunk szemben, aki elég komolyan veszi a családok és a nők jogait, a munka és a magánélet összehangolását és az egészségügyet ahhoz, hogy a magánéletében is részt vállaljon ezekben minden jó és rossz oldalukkal együtt. Amikor pedig a kis Neve ellopta a show-t az ENSZ-közgyűlésen, akkor az egész világ megértette, hogy nem akárki áll az új-zélandi kormány élén. Pedig úgy tűnik, hogy még csak nem is ravaszul kiagyalt marketingfogásról volt szó: a fényképeken látszik a meglepődés Ardern arcán, amikor az élettársa, Clarke Gayford beviszi a kislányt az ülésterembe.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Az 1980-as születésű Jacinda Ardern egész felnőtt életét a politikában töltötte. 2017-ben váratlanul lett miniszterelnök, és azóta persze rengeteg kritika és ellentmondás is övezi a ténykedését. Most bemutatjuk a legérdekesebb és legfontosabb tulajdonságait, ámuljatok és bámuljatok, hogy ilyen politikus is van a világon: