6 milliárdos, akik mélyszegénységből indultak

J. K. Rowling,milliárdos,ralph lauren,opray winfrey,walt disney,galéria,lásd,popkult,youtube Forrás: Getty Images
Mindig izgalmas történet, ha valaki önerőből válik milliárdossá, de ha konkrétan a nyomorból küzdötte fel magát, az végképp csodálatra méltó.

A Forbes adatai szerint az egész világon mindössze 1810 milliárdos létezik (legalábbis 2016-ban ennyien voltak). Van, akiről egészen biztosan hallottál már (például Bill Gates-ről, aki mindannyiuk közül a leggazdagabb, vagy Mark Zuckerbergről). Akadnak olyanok is, akiknek a neve elsőre talán nem cseng ismerősen, de a nevével fémjelzett termékeket bizonyára ismered. (Amerikai kávézólánc, zöld logóval? Hm?)

Mi tette őket ilyen eszméletlenül gazdaggá? Vannak olyan milliárdosok, akik csupán örökölték a vagyonukat, de meglepően sokan származnak szegény családokból – ők kemény munkával, elszántsággal és egy kis szerencsével alapozták meg a vagyonukat. És amikor azt mondjuk, „szegény család”, valódi szegénységre gondolunk: hajléktalanlétre, kikapcsolt áramra, szociális segélyre.

Mindannyiuk példája inspiráló. Oprah Winfrey így foglalta össze tömören és velősen: „Az élet nagy titka az, hogy nincs titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy dolgozni érte.”

Következzen 6 dollármilliárdos, akik megcsinálták a szerencséjüket, és akik bennünket is inspirálnak.

Forrás: therichest.com

Egy idevágó, kellemes kis dal, hallgassátok velünk: