Itt a Hotel Transylvania 3 előzetese! Nézz bele!

Borítókép: Itt a Hotel Transylvania 3 előzetese! Nézz bele!
A vámpír is csak ember! :-)

Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció a mozikban

A vámpír is csak ember! Vagy hát tele van emberi érzéssel: felnő a lánya, unokája születik, szorong, ha vendégségbe érkezik hozzá az apósa… ez a csupa ötlet, gátlástalanul fantáziadús animációs vígjáték az előző két részében is igazából egyszerű alapra épült: arra, hogy a legendákból manapság a mesékbe költözött lény, a fekete köpenyes Drakula gróf hétköznapjait mutatja meg, amelyek ugyan csöppet sem hétköznapiak, mégis nagyon emberiek. Igaz, hogy a legjobb barátai között van a testrészeit mindig elhagyó Frankenstein, egy pocakosodó múmia, egy sok kölykétől fáradt vérfarakas meg egy láthatatlan srác is, de ha arról van szó, hogy egy férfi magára marad a kislányával, és rossz neki egyedül, akkor minden néző könnyedén azonosul vele. Értjük őt, pedig vámpír. Lehetetlen félni tőle, pedig van két hegyes metszőfoga. És ami talán mégiscsak a fő: nagyon sokat nevetünk rajta, pedig néha denevérré változik.

Igaz, ebben a filmben folyton minden átváltozik. Genndy Tartakovsky rendező nem véletlenül legenda a szakmájában: az animációs film minden lehetőségét kihasználja. Filmjében minden lehetséges, minden csoda megtörténhet, és általában meg is történik.

Drakula gróf ezúttal nyaralni indul népes társaságával, és a Bermuda-háromszöget érintő, az Atlantisz titkai felé tartó kéjutazása során találkozik százéves, gőzgép meghajtotta vámpírvadásszal, swinget éneklő óriáspolippal (Gájer Bálint hangjával), éhes csontvázzal, élő vízilabdával, világslágert éneklő hallal… ötletek, poénok, meglepetések szemkápráztató tűzijátékával. És még valamivel: az új szerelemmel.

A magyar szinkronban Drakula hangjaként továbbra is Csőre Gábornak örülhetünk, a szép (de nagy titkot rejtegető) Ericka kapitány szinkronszerepében pedig Balsai Móni brillírozik.

Ez kell ahhoz, hogy a Hotel Transylvania 3.-at kisgyerek és felnőtt egymástól függetlenül is élvezhesse: minden elemében vicces, de a sztoriját komolyan veszi – a figurákat ugyan rajzolták, mégis lehet szurkolni értük. És közben nevetni rajtuk.

A Hotel Transylvania 3 – Szörnyen rémes vakáció napfényes, kedves és nagyon szórakoztató film… ráadásul a harmadik rész talán jobb is a korábbiaknál: denevér legyen, aki nem várja a negyedik folytatást!