Isteni saláta! Alig várom, hogy ezt egyem vasárnap reggelire

saláta,kéksajt,reggeli Forrás: A szerző felvétele
Csupa egészséges hozzávalóból készül, mégis elképesztően finom. Nálunk minden hétvégén ez a saláta a reggeli, ki nem hagynánk, és nem cserélnénk le semmi másra.

Szombaton és vasárnap ágyba kapom a reggelit. Na jó, ez nem igaz. Hétvégenként salátát reggelizem, minden önsanyargatás nélkül. Ez viszont igaz.

reggeli,saláta,kéksajt
Forrás: A szerző felvétele

Amikor a pasim felkel, a konyhában elkezdi összedobni a hozzávalókat. Ez igaz! Nekem csak a pirítós és a tea elkészítése a dolgom, és mire kész vagyok, az asztalon vár a legszebb színekben pompázó, finom és egészséges saláta. Ez is igaz!

reggeli,saláta,kéksajt
Forrás: A szerző felvétele

Mindig ugyanaz a fajta, mert megunhatatlan. Amihez persze legtöbbször én veszem meg a hozzávalókat. Hát igen, ez is igaz… De ha nem voltam elég előrelátó, akkor a pasim minden neheztelés nélkül, magától leugrik reggel a boltba, mert nem tudja elképzelni a hétvégét enélkül a saláta nélkül!

reggeli,saláta,kéksajt
Forrás: A szerző felvétele

Íme a recept:

1 zacskó Eisberg Bolero Mix salátakeverék
Ez itt nem a reklám helye! Sokat kísérleteztünk, mire megállapodtunk a Bolerónál. Ami miatt a kedvencünkké vált, azok a helyes kis céklakarikák voltak, melyek néha rugó alakban csavarodtak a villára…

8-10 dkg kéksajt
Például Royal Blue vagy Castello Dana Blu. Lehet akár Roquefort is, de az előbbiek kicsit olcsóbbak, viszont nem kevésbé finomak.

1 db kaliforniai paprika
Mi a színe miatt a pirosat választjuk, mert annyira étvágygerjesztő! Feldobja a sali zöldjét. Helyette persze paradicsomot is tehetsz bele.

minden

sokféle mag
Úgy, mint: tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag, fenyőmag, plusz még akár útifűmaghéj és sörélesztő is (meg ha éppen van otthon, egy kis goji bogyó). Minél többfajta magot teszel bele, annál finomabb lesz a saláta!

extra szűz olívaolaj

És ha mindezt összekevered, már csak pár szelet pirítós kenyérre van szükséged. A mi kedvencünk a Sparban kapható Rusztikus diós kenyér (ebből a fajtából olajbogyós és hagymás változat is kapható). Ha ilyen nincs, akkor az előre szeletelt Jókenyér Wellness kenyér vagy a Vita Glyx kenyér a választásunk.

reggeli,saláta,kéksajt
Forrás: A szerző felvétele

Ezt a salátát rendkívül egyszerű megcsinálni (csak összekevered és kész), minden összetevője egészséges és ráadásul elképesztően finom!
És ha még egy bögre teát is készítesz hozzá, akkor biztosan jól indul a reggeled!