Inspiráló környezet a gyerekeknek: a lelkes tanulásért és a jó jegyekért

Borítókép: Inspiráló környezet a gyerekeknek: a lelkes tanulásért és a jó jegyekért Forrás: Poli-Farbe

Az iskolakezdéssel egy időben a gyerekszobák is átalakulnak, szülőként pedig az a dolgunk, hogy figyeljünk arra, megfelelő környezetet teremtsünk gyermekeink számára: a színeket, a dekorációt úgy válasszuk meg, hogy kedvüket leljék az otthoni tanulásban, az igénybe vett falak védelmében, pedig érdemes mosható és dörzsálló falfestéket választanunk.

A gyerekszobák kialakítása általában sarkalatos kérdés egy család életében: a praktikus és kényelmi szempontok mellett a dekoráció is fontos kritérium. Különösen érvényes ez a nagyobb gyerekeknél, akik szeretik viszont látni kedvenceiket a falakon vagy saját teret szeretnének, ahol kedvükre alkothatnak, kiélhetik kreativitásukat. A tanulósarok kialakításába érdemes bevonnunk a gyerekeket, hiszen ez az a hely, ahol a kötelességük elvégzése mellett, jól is kell érezniük magukat. Engedjük meg, hogy úgy rendezzék be ezt a helyet, ahogyan nekik a leginkább tetszik, felnőttként pedig a következő alapszabályokra érdemes figyelnünk:

Fények

Ügyeljünk a megfelelő fényviszonyok megteremtésére. Helyezzük az íróasztalt az ablak közelébe, hogy minél tovább természetes fénynél tanulhasson gyermekünk. Ha ez nem lehetséges – de egyébként is, hiszen sokszor nyúlik estébe a tanulás – szerezzünk be jó minőségű közvetlen fényforrást, asztali lámpát számára.

Kényelem

Mivel egyre több időt töltenek majd az íróasztaluknál, ügyeljünk arra, hogy a székük kényelmes legyen, illetve jól legyen beállítva az asztalhoz képest. Az ergonomikus szék beszerzésén nem érdemes spórolni, ugyanakkor válasszunk olyat, amely többféle beállítást tesz lehetővé, így nem kell cserélni a gyermekek növekedése során.

Forrás: Poli-Farbe

Praktikum

Figyeljünk arra, hogy az íróasztalon és környékén megfelelő arányban álljon rendelkezésre tárolókapacitás: ne csak a füzeteknek és könyveknek, de az egyre szaporodó íróeszközöknek, papíroknak, jegyzetfüzeteknek stb. is teremtsünk elegendő helyet.

Stílus

Ha azt szeretnénk, hogy környezetük inspiráló és otthonos legyen, nyugodtan dekoráljuk azt a csemeténk stílusában – akár az ő segítségével. Minél élénkebb, mozgalmasabb a dekoráció és minél inkább érzi magáénak, annál szívesebben ül majd le tanulni hosszabb időre is.

Forrás: Poli-Farbe

Szín

Elérkeztünk az egyik legfontosabb területhez: a tanulást segítő színek kiválasztásához. Ebben is kikérhetjük a gyermekek véleményét, de érdemes a legjobb választás felé terelnünk őket. Az élénk színek például inspirálják őket, ilyen környezetben kevésbé unják el magukat tanulás közben, ugyanakkor nem szabad túlzásba vinni a használatukat, mert el is vonhatják a figyelmet.

Egyes színeket viszont nagyon is érdemes bevinnünk a gyerekszobába:
Sárga: segíti a gondolkodást, nem terheli a szemet.
Kék: támogatja a koncentrációt, elmélyülést.
Narancs: ösztönző, pezsdítő.
Zöld: harmonizáló, nyugtató.
Lila: segíti a kreativitást, energetizáló hatású.

Forrás: Poli-Farbe

+1 tipp a szülőknek: A falak védelmében érdemes a mosható és dörzsálló Poli-Farbe Platinum matt latex falfestékeit választanunk:

A Poli-Farbe Platinum matt latex beltéri falfesték kiváló választás a gyakran igénybe vett, forgalmas helyiségekben, amelyek tisztítása általában igazi kihívásnak bizonyul a család életében. Különleges receptúrájával a gyerekszobák mozgalmas világában is tökéletesen megállja a helyét, szép és tartós felületet eredményez, amely nem foltosodik. A mindennapok makacsabb szennyeződései, mint a maszatolás nyomai és a különböző ételszármazékok – csokoládé, fagylalt, jégkrém, gyümölcslé vagy kakaó –, illetve a színes és grafitceruzák, zsírkréták és filctollak vagy akár a szövegkiemelők is könnyen a lurkók falain végezhetik. A Poli-Farbe Platinum matt latex falfestékkel bevont felületek nagy előnye, hogy egyszerűen tisztíthatók, könnyedén lemoshatjuk róluk a piszkot, a festett fal pedig a dörzsölésnek és a súrolásnak is ellenáll. A sokoldalú latexfesték mindezek mellett páraálló bevonatot képez a falon, így a penésztől is óv. A 30 különböző színben elérhető Poli-Farbe Platinum matt latex falfestékek közül mindenki megtalálhatja a kedvenc árnyalatát. Bővebb termékinformáció ITT.

Forrás: Poli-Farbe

Tippekért, ötletekért és szakmai tanácsokért látogass el a Poli-Farbe blogjára!
Elbizonytalanodtál? Kérdezd szakértőnket ITT.
Lakberendezési tanácsokért fordulj enteriőr-stylist szakértőnkhöz ITT.
Hol tudod hozzád legközelebb beszerezni a szükséges festékeket, szerszámokat? Nézd meg itt!

Inspiráló ötletekért kövesd a Poli-Farbe Instagram oldalát!