Így teljesüljön minden könyvmoly álma! Nézd ezt a könyvespolcot!

Borítókép: Így teljesüljön minden könyvmoly álma! Nézd ezt a könyvespolcot! Forrás: designboom.com
Naná, hogy otthonra is elfogadnánk!

Hányszor jártál már úgy egy könyvesboltban vagy akár könyvtárban, hogy az a könyv, amire neked szükséged volt, a lehető legmagasabb polcon pihent és várta, hogy valaki – ez esetben te –, kiszabadítsa a rabságából? Sokszor. Ugyanaz a rémes szitu, mint amikor élelmiszert vásárolsz és nem éred el a fontos összetevőket, mert – ki tudja miért –, az üzletek kialakításánál valamiért nem gondolnak az 1,70 alatti nőkre, férfiakra, meg gyerekekre. Ilyenkor mit csinál az ember? Naná, hogy nem áll neki önálló akcióba kezdeni és majom módjára felkapaszkodni a polcokon! Hanem keres egy eladót – jó eséllyel 10 percen belül talál is –, aki szép komótosan szerez egy létrát és leveszi nekünk az óhajtott tárgyat.

Visszatérve a könyvek világába, jól tudjuk, hogy a könyvesboltok, könyvtárak dolgozói leginkább fixen beépített gurulós létrákkal dolgoznak ott, ahol valóban az eget veri a belmagasság. Ennek kiküszöbölésére egy japán építészgárda most egy egészen új koncepcióval állt elő és be kell valljuk, vérbeli könyvmolyként megmelengették vele a szívünket.

A találmány nem más, mint egy olyan fix és masszív polcrendszer, amelyre nemcsak a könyveket lehet gyönyörűen kihelyezni, hanem kedvünk szerint akár fel is lehet rá mászni. Olyan ugyanis a kialakítása, hogy a polcok létra és kapaszkodó gyanánt is használhatók, így nem szükséges külön eszközt beszereni ahhoz, ha le akarunk venni valamit a legfelső szintekről.

Mit szólsz hozzá? Te is örülnél, ha ilyenekkel lennének tele a könyvtárak és a boltok? Netalán még otthonra is elfogadnál egy ilyet? Ha tetszett, nyomj egy lájkot!