Mennyi bacilus él a telefonodon, és hogyan szabadulj tőlük?

telefon,okostelefon,tippek,tisztítás,fertőtlenítés,egészség,betegség,baktériumok Forrás: unsplash
Lehet, hogy a legutóbbi influenzádat a telefonod okozta. Ideje elkezdened megtisztítani a tech cuccaidat!

A különböző vírusokat és baktériumok a telefonodról is simán benyelheted még, ha korábban is nem is gondoltál rá. A telefonok, tabletek, sőt a laptopok is a legszennyezetebb tárgyaink közé tartoznak. Egyes jelentések szerint a mobiltelefonjaink például 10-18-szor több baktériumot rejtenek, mint egy WC-ülőke. Ehhez képest naponta több tucatszor is az arcunkhoz emeljük. Ha sűrűn betegszel meg, ha nem, ügyelj rá, hogy rendszeresen megtisztogasd a tech cuccaidat!

Íme a leghatékonyabb tippek a kütyük csíramentesítéséhez!

Korlátozd a bacik számát a telefonodon

  • Moss kezet rendszeresen, influenzaszezonban még ennél is sűrűbben! Egy kézmosás tartson minimum 20 másodpercig, lehetőleg forró vízzel, szappannal.

  • Ha nincs a közeledben mosdó, használj kézfertőtlenítőt. Lehetőleg alkoholosat, ami minimum 60%-os tartalommal bír, tudniillik ezek igazán hatékonyak, szemben a mentes és természetes változatokkal – javasolják a momtrends.com-on.

  • Használj fejhallgatót vagy Bluetooth-eszközöket. Még, ha a telefonod piszkos is, ezek az eszközök segítenek majd, hogy csökkents a betegségek kockázatát azzal, hogy nem érinted az arcodhoz a telefonodat.

  • Lehetőség szerint ne használd a fürdőszobában/WC-ben a telefonodat. Így már világos lehet, hogy miért…
telefon,okostelefon,fertőtlenítés,tippek,egészség,betegség
Forrás: pinterest
Fertőtlenítsd rendszeresen a tech cuccaidat!

A tech kütyük felületének fertőtlenítése

Két fontos dolog, amit a technikai eszközök tisztításáról tudnod kell:

  1. Soha, semmit ne permetezz közvetlenül a telefonra, tabletre vagy billentyűzetre, hiszen a folyadékok és az elektronikai eszközök köztudottan nem jó barátok! Mindig nedvesítsd meg inkább egy törlőrongyot a tisztítószerrel.

  2. Használj puha, szöszmentes, mikroszálas kendőt. Ne papírt és ne is törölközőt! Ugyan lehet, hogy ezekkel is el tudnád távolítani a bacikat, de jó pár karcolást is ejtenél így az eszközeid képernyőjén.

Hogyan tisztítsd meg az okostelefonodat?

Vásárolj speciálisan tech cuccokra kifejlesztett tisztítókendőket. Ha az a célod, hogy a baktériumokkal leszámolj az eszközeiden, győződj meg róla, hogy olyan kendőt választottál, ami fertőtlenítő hatású is és nem csak a szennyeződésekkel számol le a kütyükön.

Csinálj saját fertőtlenítőt. Ha olcsóbb megoldásra vágsz, te magad is készíthetsz ilyen fertőtlenítőszert, amihez három dologra lesz szükséged: 70%-os izopropil-alkoholra, desztillált vízre és egy spricnire. Elkészítése: 1:1 arányban keverd össze a hozzávalókat, öntsd át a flakonba, majd használatkor fújj egy keveset a keverékből egy mikroszálas kendőre és voilá. Ezzel a folyadékkal hatékonyan megszüntetheted a képernyőkön vagy épp a billentyűzeten megbúvó bacikat!

Szerezz be fertőtlenítő eszközt. Ezek az eszközök egyelőre csak kisebb kütyükön használhatóak, mint például a telefonok, azonban remekül működnek! A PhoneSoap 2.0 például UV fényt használ a telefon fertőtlenítéséhez, ehhez pedig mindössze 5 percre van szüksége a masinának. (Ráadásul ezzel az eszközzel töltheted is a telefonodat!)

Az sem árt, ha kevesebbet nyomkodod a telefonodat! Olvass például remek könyveket!