A dietetikusok szerint így kellene étkezned 2018-ban, ha a fogyás a célod!

Borítókép: A dietetikusok szerint így kellene étkezned 2018-ban, ha a fogyás a célod!
Ha netán te is szívesen leadnál pár kilót az idén...

Az újévi fogadalmak legtöbbje a diétáról, a gyakoribb mozgásról, az egészségesebb étkezésről szól, esetleg arról, hogy szeretnénk sokkal izmosabbak és szálkásabbak lenni. Eltervezzük, mit teszünk a cél érdekében, ám a legtöbben sajnos elég hamar feladják a dolgot. Ilyenkor azonban nem árt szakember segítségét kérni: egy edző nagyon motiváló lehet, és egy dietetikus is tud olyan személyre szabott diétát készíteni számodra, ami az eddigieknél sokkal jobban alkalmazkodik az életviteledhez.

És ha már a diétáknál tartunk: készítettünk egy összeállítást arról, hogy a neves dietetikusok szerint melyek azok a dolgok, amelyek tényleg segítenek abban, hogy 2018-ban leolvadjon rólad az a pár kiló, amitől oly régóta szeretnél már megszabadulni.

Fogadd meg a tanácsaikat!

Fogyassz gyulladáscsökkentő élelmiszereket!

Nagyon fontos, hogy idén minél több, kémiai összetevőtől mentes természetes élelmiszert vásárolj. Magas keményítőtartalmú és feldolgozott áruk helyett részesítsd előnyben a jó minőségű, teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszereket, de ezek mellett rengeteg zöldséget, halat és gyümölcsöt kellene enned. Az igazán jó gyulladscsökkentő ételek és hozzávalók pedig a következők: gyömbér, kurkuma, brokkoli, lazac, fokhagyma, fekete csoki, dió és a spenót – ezeket építsd be a napi étrendedbe!

Forrás: GettyImages

Kíváncsi vagy a többi hasznos tippre is? Kattints a Joy.hu-ra!