Így boroznak ők - Bombera Krisztina

Így boroznak ők - Bombera Krisztina

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
H

Ha jó riportokra, jó beszélgetésekre és jó kérdésekre gondolunk, akkor nem is kérdés: Bombera Kriszta jut elsőként eszünkbe. És mire gondol ő, amikor a borról kérdezzük? Melyik a kedvence? Mikor, hogyan és milyen bort fogyaszt? Meséljen erről ő maga!

A borról először az jut eszembe, hogy …

…micsoda kultúrtörténeti jelentősége van. A bor szakrális ital több világvallásban is. Legelső csodájaként borrá változtatta a vizet Jézus a kánai menyegzőn. A katolikus pap a misén a kenyeret és a bort Krisztus testévé és vérévé változtatja. A világirodalomban nincs még egy ital, amelynek annyi figyelmet szenteltek volna, mint a bornak. Kamaszként barátaimmal együtt olvastuk Hamvas Bélától „A bor filozófiáját”…. Életemet előbb kísérte a borról való olvasás és gondolkodás, minthogy ihattam is volna belőle.

dubicz bor,dubicz,bor,fehérbor,vörösbor
forrás: Dubicz Borászat

A kedvenc borom…

Mindig magas minőségű fehérbort választok. Jólesik néha a rosé. Ahogy telnek az évek, a vörösbort kerülöm, pedig fiatalon szinte mindig vörösbor esett jól. Nem igazán értem a váltás okát, de így esik jól a bor fogyasztása, a változásaimmal együtt.

De vajon mi Kriszta legszebb boros emléke és hogyan issza ő a bort?
Kattints és megtudod!

Tovább olvasok
A lenyűgöző Zselic - szerkesztőink ajánlják kedvenc belföldi úti céljukat (1. rész)

Csillagfény, zöld dombok, szarvasok: kedvenc zselici képeslapjaim. Dudics Emese, szerkesztő írása

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem