Miért csak három napot igazolhat a szülő?

gyerekorvos,igazolás,iskola,óvoda,szülő
Forrás: unsplash

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint pusztán az intézményeken múlna, hogy a szülők több napot igazolhassanak. A mostani helyzet tarthatatlan, a gyerekorvosok napszámban állítják ki az igazolásokat olyan hiányzások esetén is, amikor egyáltalán nem indokolt, hogy a gyereket orvos lássa.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete azt kéri, hogy legyenek egy kicsit rugalmasabbak az intézmények, és a szülők igazolhassanak több napot is, akár 15-öt évente, hiszen ez egy jól működő gyakorlat Európa több országában is. Így elkerülhetőek lennének a felesleges várótermi várakozások, az orvosi látogatások és a valóban beteg gyerekek találkozása az egészségesekkel. Ezek egyrészt önmagában is újabb és újabb fertőzések, majd megbetegedések kockázatát jelentik, és a rengeteg igazolás kiállítása jelentősen növeli az amúgy is túlterhelt gyerekorvosok munkáját. E mellett elkerülhető lenne esetleg egy nyelvvizsga, vagy sportverseny vagy síelés jogellenes orvosi igazolása is, hiszen eddig ez volt a gyakorlat.

Olvasd el ezt is!

Mi is megkérdeztünk szülőket arról, vajon mit szólnának ahhoz, ha több napot igazolhatnának anélkül, hogy orvoshoz kéne vinni a gyereket.

Eddig sem vittük el az orvoshoz a gyereket, csak betelefonáltunk, és az asszisztens kiállított egy igazolást. Mindkettőnknek kellemetlen volt, hogy kamuzni kell, de a félévente három nap édeskevés, nem volt már megoldás. Sokkal jobb lenne, ha csalás nélkül megoldható lenne, hogy igazoljam a gyerek hiányzását. Nem gyakran betegek a gyerekeim, de így is többet hiányoznak az iskolából akár egy nátha, akár más miatt, mint évi 6 nap

- mesélte Liza.

„Már szerencsére nincs gyakran olyan fertőzés vagy járványveszély, ami az összes betegségnél indokolttá tenné, hogy orvoshoz forduljunk. Nálunk egyébként az utazások és egyéb hiányzások okozzák a gondot, mázlink van, hogy a gyerekek osztályfőnöke tök normális és mindig igazolja az egy-egy napos hiányzásokat, ha felhívom”- mondta Viola.

Hogy az orvosok ötletét megfogadják-e az intézmények, azt egyelőre nem tudni.

Nézd meg ezt is!
Tovább olvasok
Sztárok szakmabeli testvérei, akiknek nem jutott világhír

Egy idősebb testvér mellett felnőni sem mindig vidám feladat, de ennél is sokkal nehezebb, ha ugyanazon a pályán indultok és neki a világhír jut, neked meg az örök árnyék.

Szexi spárga és még 7 afrodiziákum, ami felpörgethet az ágyban

A szexuális vágy és teljesítőképesség fokozásának lehetőségei mindig is érdekelték az embert. Már az ókorban is kutatták ezt, és végül a szerelem istennőjéről nevezték el a vágyserkentőnek titulált ételeket, összetevőket afrodiziákumnak. Bemutatjuk a 8 legjobbat.

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem