13 filmes idézet, ami átsegíthet rosszabb napjaidon

Borítókép: 13 filmes idézet, ami átsegíthet rosszabb napjaidon
Néha egy filmben elhangzott aranyköpés fontosabbá válik, mint maga a film. Idővel már azok is idézik, akik nem látták a mozit, így önálló életre kelve válik szólásmondássá. Nem utolsó sorban elmenthetjük őket magunknak nehezebb időkre.

A filmek többek közt arra jók, hogy új kameraszögből vetítik elénk a problémáinkat is. Igaz ez még a csöpögős fajtára is, amely megengedhetetlenül leegyszerűsített formában tálalja az olyan hétköznapi stresszforrásokat, mint a munkahelyi megfeleléskényszer, a szakítás vagy az utadat szegélyező, csupa jóindulatból ítélkező emberek. A filmek lehetővé teszik, hogy megértsd ezeket, átéld őket, sírj és röhögj rajtuk, esetleg szembenézz a saját félelmeiddel.

A filmek tehát – sok más funkciójukkal egyetemben – tanmesék is, amelyeknek néha egyetlen mondatban kifejezhető tanulságuk van. Ezt az egy mondatot pedig nyugodtan magaddal viheted, elmentheted magadnak a telefonodban, megoszthatod, hátha másnak is segít. Néha egyetlen mondat is elég a továbblendüléshez. Most összegyűjtöttünk néhány ilyen erőteljes filmes mondatot; reméljük, kedved támad megnézni újra a filmeket is, amelyekben elhangzanak. Katt a galériára: