Milyen borokat válassz húsvétra?
Ami nélkül nincs húsvét: sonka, tojás, torma
Tradicionális húsvéti étel a főtt sonka, amelyhez adná magát, hogy mindenképpen vörösbort válasszunk, hiszen vörös húsról van szó. Ez is olyan tévhit azonban, amelyet – ha a sonka fűszerezése, pácolása megengedi – mellőzhetünk, és bizony választhatunk hozzá akár egy érettebb jegyekkel rendelkező, testesebb, komplexebb, de mindenképpen jó savú fehérbort is. Különösen igaz ez akkor, ha a sonkához a klasszikus főtt tojást, a tormát és a ropogós friss tavaszi kerti zöldségeket is fogyasztjuk. Mivel a sonka az ünnep asztal „koronája”, jó választás mellé egyedi borkülönlegességeinket tartalmazó Exkluzív sorozatunk Mátra Superior Olaszrizlingje, amely a prémium kategóriából is kiemelkedik, hiszen ez a borcsalád a legjobb évjárat legkülönlegesebb tételeiből áll össze.
Locsolkodás, vendégfogadás, piknik? – Csak könnyedén!
A húsvét nemcsak az étkezésekről szól, hanem fontos közösségi ünnep is. Ilyenkor gyakran érkeznek vendégek, vagy mi magunk indulunk vendégségbe, a locsolók bekopogtatása pedig magától értetődő ezen az ünnepen. Ha szép az idő, akkor gyakran töltjük az ünnepnapok egy részét a szabadban, és mivel a húsvéti ételekből (sonka, tojás, friss zöldségek, majonéz) nagyon könnyű akár szendvicseket, akár „piknikezős” ételeket (például sonkás quiche, tormás-majonézes tojáskrém) összedobni, ezekre az eshetőségekre is érdemes „betárazni” borokból.