Milyen borokat válassz húsvétra?

Borítókép: Milyen borokat válassz húsvétra? Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
A húsvét közeledtével a tavasz is beköszönt, így nemcsak maga az ünnep, de az egyre több napsütés és a természet éledezése is örömtelivé varázsolja ezt az időszakot. A húsvétnak megvannak a maga hagyományos ételei, amelyekhez bátran tehetünk az ünnepi asztalra borokat. De érdemes gondolnunk arra is, hogy a „hosszú hétvégés” ünnep remek alkalom a családi, baráti programokra, összejövetelekre is, természetesen a locsolkodást sem elfelejtve. Nézzük, milyen borokat érdemes beszerezni húsvétra.

Ami nélkül nincs húsvét: sonka, tojás, torma

Tradicionális húsvéti étel a főtt sonka, amelyhez adná magát, hogy mindenképpen vörösbort válasszunk, hiszen vörös húsról van szó. Ez is olyan tévhit azonban, amelyet – ha a sonka fűszerezése, pácolása megengedi – mellőzhetünk, és bizony választhatunk hozzá akár egy érettebb jegyekkel rendelkező, testesebb, komplexebb, de mindenképpen jó savú fehérbort is. Különösen igaz ez akkor, ha a sonkához a klasszikus főtt tojást, a tormát és a ropogós friss tavaszi kerti zöldségeket is fogyasztjuk. Mivel a sonka az ünnep asztal „koronája”, jó választás mellé egyedi borkülönlegességeinket tartalmazó Exkluzív sorozatunk Mátra Superior Olaszrizlingje, amely a prémium kategóriából is kiemelkedik, hiszen ez a borcsalád a legjobb évjárat legkülönlegesebb tételeiből áll össze.

Locsolkodás, vendégfogadás, piknik? – Csak könnyedén!

A húsvét nemcsak az étkezésekről szól, hanem fontos közösségi ünnep is. Ilyenkor gyakran érkeznek vendégek, vagy mi magunk indulunk vendégségbe, a locsolók bekopogtatása pedig magától értetődő ezen az ünnepen. Ha szép az idő, akkor gyakran töltjük az ünnepnapok egy részét a szabadban, és mivel a húsvéti ételekből (sonka, tojás, friss zöldségek, majonéz) nagyon könnyű akár szendvicseket, akár „piknikezős” ételeket (például sonkás quiche, tormás-majonézes tojáskrém) összedobni, ezekre az eshetőségekre is érdemes „betárazni” borokból.

A teljes cikket ITT találhatod meg!