Télen is csobbannál a Balcsiban? Semmi akadálya!

Borítókép: Télen is csobbannál a Balcsiban? Semmi akadálya! Forrás: instagram
Hurrá! Már télen is mártózhatunk a Balatonban a szigligeti strandon.

Jó hírünk van a szaunaszeánszok kedvelőinek, ugyanis a szigligeti strand ezentúl egész évben nyitva tart majd! Hogy miként történik mindez? Nos, aki abban reménykedett, hogy valahogy rájöttek, miként is tudnák egy kis partszakaszon konzerválni a nyarat, annak le kell törjük a lelkesedését. Azok azonban nagyon fognak örülni, akik már régóta szeretnék kipróbálni a szaunázás után a hideg, esetleg jeges tóban való megmártózást.

Egy új, kétszintes strandlétesítmény készül ugyanis a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program strandfejlesztési pályázatának támogatásával és önerőből Szigligeten. A veol.hu Veszprém megyei hírportál tájékoztatása szerint egész évben nyitva tartó szaunákat, napozóteraszt, közösségi teret alakítanak ki.

Forrás: Instagram
Ez lesz a Balaton első olyan közösségi strandja, amely téli nyitvatartással is várja a látogatókat, és amelynek jeges vizében hivatalosan is meg lehet majd mártózni.

A strand nyitását november 15-re ígérik, aki azonban már ezen a hétvégén Szigligetre látogatna, annak jó szívvel ajánljuk a sokadik éve megrendezésre kerülő süllőfesztivált október 21-től 23-ig.

Ha pedig a Balaton partján töltenéd az újévet, semmiképp ne hagyd ki a szigligeti strandon szervezett újévi csobbanást sem!

(Forrás: veol.hu, szigliget.hu)