10 trükk olyan emberektől, akik SOHA nem használnak hozzáadott cukrot

Borítókép: 10 trükk olyan emberektől, akik SOHA nem használnak hozzáadott cukrot Forrás: Getty Images
A cukor öl, butít és nyomorba dönt – csakhogy amilyen egyértelmű jelek utalnak erre, olyan nehéz megszabadulni tőle. Azért léteznek emberek, akik már túl vannak rajta, nem is hiányzik nekik és mégis rendszeresen esznek édességet. Most kiderül, hogyan csinálják.

A cukor káros. Kis mennyiségben is. Növeli a vércukorszintet, hizlal és számtalan problémát okozhat a vérnyomásra, a szívünkre és a pszichénkre nézve is. Mégis rengeteg hozzáadott cukrot fogyasztunk, akár tudunk róla, akár nem: esszük a reggeli kukoricapehelyben, délben a melegszendvicshez való ketchupban, isszuk este a mojitónkban. Azért vannak néhányan, akik zéró toleranciát hirdettek a cukorral – legalábbis a finomított cukorral – szemben. De hogy csinálják? Hogy bírják ki a délutáni bágyadtság óráit, a nagyon-nagyon stresszes helyzeteket, amikor az ember köztudottan a fél karját odaadná egy kocka csokoládéért? Hogy bírják lenyelni a kávét édesítetlenül? Nos, az alábbi összeállítás éppen erről szól. Kiderül belőle, hogy nem könnyű – mert körülöttünk minden, ami a boltokban kapható, tele van cukorral –, de azért nem is reménytelen. Néhány apró trükk is megteszi, hogy örökre száműzzük a cukrot az életünkből. Íme: