3 híresség, akiről nem gondolnánk, de saját bora van

Borítókép: 3 híresség, akiről nem gondolnánk, de saját bora van Forrás: firstclasse.com
Köztudott, hogy bizonyos világsztárok gyakran reklámoznak vagy rendelkeznek saját alkoholmárkával – gondoljunk például George Clooney híres-neves saját márkás tequilájára vagy Ryan Reynolds legújabb gin bizniszére. Mindazonáltal több meglepetés is érhet minket a borkészítés területét, valamint a borászatok tulajdonosait illetően. Biztosan tudunk olyan nevet említeni, amelynek hallatán mindannyian felhúzzuk a szemöldökünket. Lássuk hát, melyek azok a világsztárok és köztiszteletnek örvendő személyek, akik saját bormárkával rendelkeznek!

Talán a legnagyobb meglepetés az említendő nevek között maga a dalai láma. A tibeti méltóság közel két négyzetméter szőlőfölddel rendelkezik Svájcban, amelyen összesen 4 szőlőtőke áll (nem tévedés, valóban ilyen apró méretű ültetvényről beszélünk). A jelképes földterület évente mindössze pár deciliter bort tud biztosítani, így a környező ültetvényekről származó vörösborok elárverezésével a dalai láma évente közel 1000 palack úgynevezett békebort bocsát kereskedelmi forgalomba, a bevételből pedig a rászorulókat támogatja.

Az amerikai rocksztár, Jon Bon Jovi fiával, Jesse-vel alapított közös vállalkozást, amely rozéborok készítésével és forgalmazásával foglalkozik. Mivel az amerikaiak kedvenc üdülőhelyén, a New York állambeli Hamptonsban mindenki előszeretettel vásárol jó minőségű rozékat, ők ezt a szegmenset célozták meg, és a cél érdekében egészen Dél-Franciaországig repültek. A könnyed, ámde elegáns rozé címkéjén egy műugró lány alakja vonzza a tekinteteket.

ÉRDEKEL, KI A HARMADIK? AKKOR KATTINTS IDE!