DIY öntözőrendszer nyaralásra, otthon hagyott növényeidnek

öntöző házilag,növény öntöző,nyár,nyaralás,diy Forrás: Nóri/Éva magazin
Leruccánnál az augusztus 20-i hosszú hétvégén a Balatonra vagy hosszabb külföldi nyaralást tervezel? Mielőtt nekiindulsz nem árt készítened egy tervet, hogy mi lesz addig a növényeiddel, amíg te távol vagy. Most adunk néhány tippet az öntözésükre!

A növények öntözése sokszor okoz dilemmát a nyaralás ideje alatt. Teljesen mindegy hogy három napra vagy akár két hétre utazol, mindenképp megoldást kell találnod rá, hogy valaki vagy valami ellássa helyetted ezt a feladatot, amíg te távol vagy. Ha hosszabb időre mennél, valószínűleg segítséget kell kérned a szomszédodtól vagy a barátaidtól, de ha csak egy hétig lennél távol, létezik több megoldás is, hogy ne kelljen senkitől sem szívességet kérned. Tippjeink és trükkjeink következnek házi öntözőrendszer!

Az első és legfontosabb, hogy minden növénynek fényre és vízre van szüksége, hosszú és rövid távon egyaránt. Míg egyes egyedek kényesebbek ezekre a tényezőkre, addig más zöldeknek nincsenek túl nagy igényeik, de azt leszögezhetjük, amíg sajnos nem önellátóak, addig neked kell gondoskodni róluk.

Ha azt fontolgatnád, hogy a fürdőszobában egy vízzel teli dézsába állítva jó helyük lesz, jobb ha tudod, hogy a sok víz ugyanúgy megölheti a növényeidet, mint a kiszáradás. Sajnos ezzel a módszerrel csak megposhadnának a gyökerei, amit sajnos nem valószínű, hogy túlélnének.

Ehelyett mutatunk négy remek öntözőt házilag, amit annak fejében vethetsz be, hogy mennyi időre utazol.

(Persze mindeközben azt is érdemes szem előtt tartanod, hogy melyik növényfajnak mekkora a vízigénye.)

Következzenek most a házi öntözőrendszerek!