Házi csirkés kebab

Borítókép: Házi csirkés kebab Forrás: Corvina Kiadó, Dale Pinnock: Gyógyító konyha 2.
A jól ismert take away kedvenc gyors és egészséges változata. Nem tartalmaz semmi zsírt, csak tiszta, friss összetevőket. Ha megkívánod valamelyik gyorsétterem előtt elsétálva, próbálj meg ellenállni, amíg hazaérsz, és készítsd el magadnak.

HOZZÁVALÓK (1 adag):

  • 1 nagy csirkemell
  • olívaolaj a sütéshez
  • ½ citrom leve
  • 1 teljes kiőrlésű pita kenyér
  • 1 marék vegyes salátalevél
  • 3-4 koktélparadicsom, negyedelve
  • 2 teáskanál majonéz
  • tengeri só és fekete bors

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra vagy a gázsütőt hatos fokozaton.
  • Forrósítsunk fel egy barázdált grillserpenyőt. Locsoljuk meg a csirkét egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Tegyük a csirkét a serpenyőbe, és mozgatás nélkül süssük 3-4 percig, amíg meg nem jelennek rajta a serpenyő csíkjai.
  • Fordítsuk meg, tegyük át egy tepsibe, öntsük rá a citromlevet, és süssük 15 percig, amíg teljesen át nem sül. (Egy másik lehetőség, hogy 20 perc alatt megsütjük a sütőben.)
  • Vegyük ki, és tegyük félre néhány percig.
  • Melegítsük meg a pitát és vágjuk félbe, hogy két zsebet kapjunk. Daraboljuk fel a csirkét. Nyomjunk egy kis majonézt mindkét fél pitába, majd tegyük bele a salátaleveleket, a paradicsomot és fél adag csirkét. Töltsük meg ugyanígy a másik pitadarabot is, és azonnal fogyasszuk.
Receptünk Dale Pinnock: Gyógyító konyha 2. című könyvéből van. Dale táplálkozási szakember, pirulák helyett ételekkel gyógyít: fogásai a lelket is melengetik, és bizonyos testi problémák esetén is jót tesznek – hogy melyiknél, azt minden receptnél feltünteti. Fotók: Corvina Kiadó