15 másodperc alatt boldoggá tesz ez a website pusztán azzal, hogy kiszámolja, hányadik leggazdagabb ember vagy a világon

Borítókép: 15 másodperc alatt boldoggá tesz ez a website pusztán azzal, hogy kiszámolja, hányadik leggazdagabb ember vagy a világon Forrás: Pinterest
Épp most próbálod kitalálni, hogyan jöjjetek ki a hó végéig? Vacillálsz, hogy felvegyél-e egy újabb hitelt? Jó hírünk van.

A világ nyolc leggazdagabb embere annyi vagyonnal rendelkezik, mint a Föld lakosságának fele együttvéve – egyre több ehhez hasonló jelentés lát napvilágot. És most a globalrichlist.com oldalnak köszönhetően azt is megtudhatjuk, hogy mi a világ szerencsésebb vagy szerencsétlenebb feléhez tartozunk-e.

Egyszerűen be kell pötyögni a megfelelő ablakba az éves nettó jövedelmünket. Mi a magyar nettó átlagkeresetet írtuk be, ami 200 ezer forint körül van (a KSH májusi jelentése szerint), vagyis évente 2 400 000 forint. Ez jött ki:

Ami azt jelenti, hogy az átlag magyar, még ha nem is dicsekedhet annyi zsével, mint Bill Gates, még így is megcsípte az előkelő 355,147,789. helyet, és ezzel benne van a világ top 6 százalékában!

Persze aki pár száz kilométerrel nyugatabbra él, mondjuk Ausztriában, annak a jövedelme (ha a nemzeti átlagot számoljuk) a top 2 százlékon belül lenne: egy átlag osztrák állampolgár fizetése 1934 euró, ami a magyar nettó átlag háromszorosa.

Akárhogyan is, szerencsésnek mondhatjuk magunkat! Vagy nem? Ti mit gondoltok?

Persze elképzelhető, hogy így is spórolnod kell. Íme néhány tipp: