380 nonprofit cég kapott idén adomány abroncsot a Hankooktól. Így juthattok hozzá ti is.

Borítókép: 380 nonprofit cég kapott idén adomány abroncsot a Hankooktól. Így juthattok hozzá ti is.
A kisebb szervezetek mellett idén is hatalmas mennyiségű adományt kapott az Országos Mentőszolgálat, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Vöröskereszt is. Az átadáson jártunk.

2017 őszén a Hankook Tire Magyarország Kft. 2758 db abroncsot adott át a kedvezményezetteknek összesen 62 510 000 forint értékben, amiből több mint 2 000 darab abroncsot a pályázatot elnyerő, kisebb nonprofit szervezetek vehettek át. Az ünnepélyes záróesemény az écsi Rába-ringen zajlott, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság terepgyakorlata közben.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a hat éve indított Abroncsadományozási Programunk alatt már annyi szervezetet támogattunk, hogy gyakorlatilag alig találni Magyarországon olyan – a kiírásnak megfelelő – szervezetet, aki ne részesült volna abroncsadományban. Ez is azt bizonyítja, hogy sikeres a programunk és igény van az általunk nyújtott támogatásra. Biztosak vagyunk abban, hogy jó helyre kerül az adományunk, olyan szervezetekhez, akik nélkülözhetetlen munkát végeznek, így közvetett módon, az abroncsainkon keresztül még több emberhez jut el a segítség.” – mondta el Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az adomány abroncsokra minden évben a Hankook weboldalán lehet pályázni, így lesz ez várhatóan jövőre is.

Hatodik éve fut a Hankook Tire Magyarország Abroncsadományozási Programja, amelyet több mint 13 000 átadott gumiabroncs, megközelítőleg 195 990 000 km megtett út és 1 229 támogatott szervezet fémjelez. A kedvezményezettek közül idén már 380-ra nőtt a kisebb nonprofit szervezetek száma, akik elsősorban megyei, azaz lokális szinten végzik a társadalom számára fontos tevékenységüket.

Logikus, mégis máig szokatlen az a társadalmi szerepvállalás, amit a Hankook itthon az oktatás és az önkéntesség terén végez.

2014-16 között a vállalat 18 millió forint értékben finanszírozta 260 diák angol nyelvi képzését, akik angol nyelvi táborban vehettek részt. A tanulók, akik a Hankook dolgozóinak gyermekei, 16 helyi (dunaújvárosi és rácalmási) iskola diákjai, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete ajánlásából kerültek ki, a Funside egyhetes nemzetközi angol táborában vehettek részt Balatongyörökön.

Az idén a vállalat új programot indított az oktatás támogatására: A HOPP – Hankook Oktatási Pályázati Program keretében műszaki középiskolák pályázhattak eszközparkjuk, műhelyeik fejlesztésére.