Vérfagyasztó ufószem halloweeni partira – ráadásul finom! Készítsd el te is...

Vérfagyasztó ufószem halloweeni partira – ráadásul finom! Készítsd el te is...

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ü

Üres kézzel nem illik menni, vendéget fogadni, ez pont elég rémisztő lesz a bulira.

A Food Network tévécsatornán hétköznaponként 19:00-tól látható a Halloweeni sütőbajnokság c. sorozat receptjei közül megkaptunk néhányat (egy múmiás süti receptjét cikkünk alján találod), ez a kis keksz iskola buliba, partyra is tökéletesen rémisztő lesz.

Hozzávalók

A vaníliás cukros kekszekhez:

1 bögre* vaj, szobahőmérsékleten
1 bögre kristálycukor
1 db nagy tojás
1 1/2 teásknál vanília kivonat
2 3/4 bögre sima liszt, plusz még egy kevés a kilisztezéshez
1 teáskanál só
1/2 bögre csokoládédarabka
*1 bögre= 2,5 dl

A fahéjas-krémsajtos-bourbon zseléhez:

2 evőkanál ízesítetlen zselatinpor
1/4 bögre víz
2 evőkanál bourbon
1 bögre teljes tej
3 evőkanál kristálycukor
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál krémsajt

A rozmaring bonbonhoz:

2 1/2 bögre étcsokoládé pasztilla, megolvasztva
3/4 bögre kristálycukor
2 evőkanál glükózszirup vagy kukoricaszirup
3/4 bögre tejszín
1 evőkanál friss rozmaring, felaprítva
2 evőkanál tejcsokoládé, megolvasztva
1 evőkanál vaj

Az írókához (tojásfehérjés cukormáz):

1 teáskanál habcsókpor
1 evőkanál meleg víz
1 bögre porcukor
1 csepp zöld ételfesték
1 csepp fekete ételfesték

A bajnokság versenyzői
A bajnokság versenyzői

Elkészítés:

Speciális felszerelés: 1 db 5 cm-es ovális keksz kiszúróforma, 2 db habzsák, kézi botmixer, kagyló alakú csokoládé kiöntő forma

A vaníliás cukros kekszek elkészítéséhez: egy keverőlapáttal felszerelt konyhai robotgépben verjük össze a vajat és a kristálycukrot, míg könnyű és habos állagú keveréket kapunk. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, majd addig keverjük, míg szépen összeáll. Állítsuk a robotgépet alacsony fokozatra, majd bögrénként adagoljuk hozzá a lisztet, és addig keverjük, míg szépen összeállnak a hozzávalók, végezetül adjuk hozzá a sót is. Vegyük ki a tésztát a robotgép táljából, tekerjük be frissentartó fóliával és 2 órán keresztül hűtsük a hűtőszekrényben.

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és egy enyhén lisztezett felületen egy enyhén belisztezett sodrófával nyújtsuk ki 30mm vastagságú lappá. Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral, és tegyük félre. Az ovális kekszkiszúróval vágjunk ki 24 darab kekszet a tésztából, ezekből 12 darabot helyezzünk a sütőpapírral kibélelt sütőlapra. A sütőlapon lévő kekszekre helyezzünk 1/2-1/2 teáskanál csokidarabkát, majd helyezzünk mindegyik kekszre 1-1 oválisan kiszúrt tésztadarabot, a széleiket összenyomkodva zárjuk le a kekszeket. 8-12 percig süssük a kekszeket, míg a szélük elkezd megbarnulni, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni.

A fahéjas-krémsajtos-bourbon zseléhez: amíg hűl a keksz, helyezzük a zselatinport egy kis tálba, és keverjük hozzá a vizet, míg a zselatin felolvad. Hagyjuk 5 percig állni, majd öntsük hozzá a bourbont, és alaposan keverjük össze.

Öntsük a tejet egy kis lábasba és közepes hő felett forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a vaníliát, majd kézi botmixerrel alaposan keverjük össze.

Adjuk a keverékhez a krémsajtot és addig mixeljük, míg a keveréknek szép krémes állaga lesz. Ezután adjuk a krémsajtos keverékhez a zselatinos keveréket, és addig folytassuk a keverést, míg a massza összeáll.

A masszát öntsük át egy 20x20 cm-es négyzetalakú tálba, és helyezzük a hűtőbe körülbelül 1 órára, míg a zselé teljesen megdermed. Az ovális kekszkiszúróval vágjunk ki 12 darabot a zseléből, és helyezzünk 1-1 darabot a cukros kekszek tetejére.

A rozmaringos bonbonokhoz: töltsünk meg egy habzsákot a megolvasztott csokoládépasztillákkal. Nyomjuk ki a csokoládét a kagyló alakú csokiforma mélyedéseibe, majd óvatosan kopogtassuk meg a formát, hogy eltávolítsuk az esetleges légbuborékokat. Fordítsuk meg a formát, ütögessük ki belőle az esetleges többlet csokoládét, és kaparjuk le a forma tetejét, hogy a többlet csoki ne maradjon rajta. Körülbelül 20 percig hűtőben hűtsük a formát, míg a csokoládé megkeményedik.

Eközben helyezzük a cukrot és a glükózszirupot egy közepes lábasba, és közepes tűz felett addig melegítsük, míg a cukor elolvad és világos karamellé válik. Öntsük hozzá a tejszínt és a rozmaringot, és addig főzzük, míg a karamell éppen felforr, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk a keveréket kihűlni. Egy finom szitán szűrjük át a karamellt, majd adjuk hozzá az olvasztott tejcsokoládét és a vajat, végül kézi habverővel alaposan keverjük össze. Kanalazzuk a karamellás keveréket egy habzsákba és töltsük meg a csokoládé forma üres részeit. Helyezzük a formát 20 percre a hűtőbe, majd egy újabb réteg étcsokoládéval fejezzük be. Hagyjuk a formát kb. 15 percig szobahőmérsékleten állni, majd vegyük ki a csokikat a formából.

Az íróka elkészítéséhez: egy kis edényben keverjük össze a habcsókport és a vizet. Adjuk hozzá a porcukrot és addig verjük, míg habos állagú lesz, azaz kb. 3 percig. A keverék állagán szükség szerint több vízzel javíthatunk. Egyenlően osszuk szét a cukormázat két edényben. Az egyik edénybe cseppentsük az 1 csepp zöld ételfestéket, a másikba az 1 csepp fekete ételfestéket, mindkét keveréket alaposan keverjük meg, majd töltsünk meg 1-1 habzsákot a színes cukormázakkal.

Díszítsük ki a bonbonokat földönkívülieket ábrázoló mintákkal és a cukormáz segítségével rögzítsünk 1-1 bonbont minden keksz tetejére. Felszolgálás előtt 15 percig hagyjuk az édességeket megdermedni.

Nehézségi fok: haladó

Előkészítés ideje: 4 óra 45 perc

Aktív idő: 1 óra 35 perc

Elegendő: 12 kekszhez

10 rosszkedvűző tévésorozat, amiben mellesleg erős női karakterek is szerepelnek

Néha ilyen jófajta minőségi, csajos tévésorozatokra is szükség van, lássuk be.

Hogy érdemes választani: állami, vagy magánkórházban szüljünk?

Sorra vettük a legfontosabb szempontokat, hogyan érdemes szülészetet, kórházat választani.

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Annyi ételt vásárolj, amennyit meg is eszel – Tippek az élelmiszerpazarlás ellen

Én ugyan soha nem éltem pazarló életet, de pár éve még inkább figyelek arra, miből mennyit vásárolok és használok fel. Ezzel a tudatos gondolkodással te is sokat tehetsz magadért, a bolygóért, sőt rengeteg pénzt is spórolhatsz. Talán még egy adag lelkiismeret-furdalástól is megkímélheted magad. Tegyünk együtt az élelmiszerpazarlás ellen!

Vajon mit gondolna a 20 éves önmagam a mostani életemről? Levél magamnak a múltba és a jövőbe

"...most még nehéz elképzelned, de mindent ügyesen csinálsz: semmilyen erőfeszítésed sem hiábavaló, idővel minden meg fog térülni, így hát soha ne add fel!"

Garnélás-kapros cukkinileves (akár vegán)

Íme egy könnyen és gyorsan elkészíthető, ízekben mégis gazdag leves. Rák nélkül tökéletes vega leves.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy tájegységről, népcsoportról, személyről, egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Ezek az elnevezések többnyire készítési módokat jelölnek. Te tudod, hogy melyik mit takar?

A jó szüléshez idő kell, nem pedig futószalagon végzett műtétek - a WHO új irányelvekkel állt elő a nők érdekében

A WHO nemrég új ajánlásokat fogalmazott meg a pozitívabb szülésélmény érdekében.

„Nagyon fontos, hogy egy társadalom elismerje a művészi munkát” – Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője

A kortárs műveknek lehet pénzben kifejezhető értéke, a művészeknek nemzetközileg komolyan vehető karrierje – érvel az Unicredit Bank mecénás programja, a Korszakalkotók egyik zsűritagja. Topor Tündével beszélgettünk.

Csak én nem akarom megkeresztelni a gyerekemet a családban - avagy így lettem hirtelen fekete báránnyá

"Vajon miért gondoltam azt, hogy anyai alapon jogot formálhatok arra, hogy eldöntsem, lesz-e szenteltvízbe mártás, avagy sem?"

17 optikai illúzió, amit az agyad nem fog helyesen látni, akárhogy is erőlködik

A szemünket és az agyunkat kiábrándítóan könnyű becsapni.

12 alkalom, amikor a Jóbarátok szereplői nem tudták, hogyan kell társasházban élni

Csoda, hogy sosem küldték el őket a társasházból! A joy.hu összeállítása.

Ezért kell körtét enni alkoholos italok fogyasztása előtt

A körte nemcsak azért szuper gyümölcs, mert tele van vitaminokkal, nagyon finom, sok ételhez illik, így jól felhasználható a főzéshez is, hanem még a borokhoz kapcsolódóan is vannak nagyon pozitív hatásai.

10 kérdés Borbély Alexandrához: Legnagyobb rémálmáról, korai filmes élményeiről és az Oscarról beszélgettünk vele - VIDEÓ

Az Oscar-jelölések előtti napokban volt alkalmunk beszélgetni Európa legjobb színésznőjével, ő pedig elbűvölő szerénységgel nyilatkozott a jelölés lehetőségéről, illetve például arról, mennyire vonzza a külföldi karrier.

Nem olyan voltam, mint a többi gyerek, de te homokba dugtad a fejed, Anya!

Flórának nem volt könnyű gyerekkora. Ma már tudja, mi volt ennek az oka és ettől végre felnőtt fejjel megcsillant benne a remény. Az ő levele következik, amit az édesanyjához intézett...

Kövess minket

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft