Vérfagyasztó ufószem halloweeni partira – ráadásul finom! Készítsd el te is...

Vérfagyasztó ufószem halloweeni partira – ráadásul finom! Készítsd el te is...

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ü

Üres kézzel nem illik menni, vendéget fogadni, ez pont elég rémisztő lesz a bulira.

A Food Network tévécsatornán hétköznaponként 19:00-tól látható a Halloweeni sütőbajnokság c. sorozat receptjei közül megkaptunk néhányat (egy múmiás süti receptjét cikkünk alján találod), ez a kis keksz iskola buliba, partyra is tökéletesen rémisztő lesz.

Hozzávalók

A vaníliás cukros kekszekhez:

1 bögre* vaj, szobahőmérsékleten
1 bögre kristálycukor
1 db nagy tojás
1 1/2 teásknál vanília kivonat
2 3/4 bögre sima liszt, plusz még egy kevés a kilisztezéshez
1 teáskanál só
1/2 bögre csokoládédarabka
*1 bögre= 2,5 dl

A fahéjas-krémsajtos-bourbon zseléhez:

2 evőkanál ízesítetlen zselatinpor
1/4 bögre víz
2 evőkanál bourbon
1 bögre teljes tej
3 evőkanál kristálycukor
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál krémsajt

A rozmaring bonbonhoz:

2 1/2 bögre étcsokoládé pasztilla, megolvasztva
3/4 bögre kristálycukor
2 evőkanál glükózszirup vagy kukoricaszirup
3/4 bögre tejszín
1 evőkanál friss rozmaring, felaprítva
2 evőkanál tejcsokoládé, megolvasztva
1 evőkanál vaj

Az írókához (tojásfehérjés cukormáz):

1 teáskanál habcsókpor
1 evőkanál meleg víz
1 bögre porcukor
1 csepp zöld ételfesték
1 csepp fekete ételfesték

A bajnokság versenyzői
A bajnokság versenyzői

Elkészítés:

Speciális felszerelés: 1 db 5 cm-es ovális keksz kiszúróforma, 2 db habzsák, kézi botmixer, kagyló alakú csokoládé kiöntő forma

A vaníliás cukros kekszek elkészítéséhez: egy keverőlapáttal felszerelt konyhai robotgépben verjük össze a vajat és a kristálycukrot, míg könnyű és habos állagú keveréket kapunk. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, majd addig keverjük, míg szépen összeáll. Állítsuk a robotgépet alacsony fokozatra, majd bögrénként adagoljuk hozzá a lisztet, és addig keverjük, míg szépen összeállnak a hozzávalók, végezetül adjuk hozzá a sót is. Vegyük ki a tésztát a robotgép táljából, tekerjük be frissentartó fóliával és 2 órán keresztül hűtsük a hűtőszekrényben.

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és egy enyhén lisztezett felületen egy enyhén belisztezett sodrófával nyújtsuk ki 30mm vastagságú lappá. Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral, és tegyük félre. Az ovális kekszkiszúróval vágjunk ki 24 darab kekszet a tésztából, ezekből 12 darabot helyezzünk a sütőpapírral kibélelt sütőlapra. A sütőlapon lévő kekszekre helyezzünk 1/2-1/2 teáskanál csokidarabkát, majd helyezzünk mindegyik kekszre 1-1 oválisan kiszúrt tésztadarabot, a széleiket összenyomkodva zárjuk le a kekszeket. 8-12 percig süssük a kekszeket, míg a szélük elkezd megbarnulni, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni.

A fahéjas-krémsajtos-bourbon zseléhez: amíg hűl a keksz, helyezzük a zselatinport egy kis tálba, és keverjük hozzá a vizet, míg a zselatin felolvad. Hagyjuk 5 percig állni, majd öntsük hozzá a bourbont, és alaposan keverjük össze.

Öntsük a tejet egy kis lábasba és közepes hő felett forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a vaníliát, majd kézi botmixerrel alaposan keverjük össze.

Adjuk a keverékhez a krémsajtot és addig mixeljük, míg a keveréknek szép krémes állaga lesz. Ezután adjuk a krémsajtos keverékhez a zselatinos keveréket, és addig folytassuk a keverést, míg a massza összeáll.

A masszát öntsük át egy 20x20 cm-es négyzetalakú tálba, és helyezzük a hűtőbe körülbelül 1 órára, míg a zselé teljesen megdermed. Az ovális kekszkiszúróval vágjunk ki 12 darabot a zseléből, és helyezzünk 1-1 darabot a cukros kekszek tetejére.

A rozmaringos bonbonokhoz: töltsünk meg egy habzsákot a megolvasztott csokoládépasztillákkal. Nyomjuk ki a csokoládét a kagyló alakú csokiforma mélyedéseibe, majd óvatosan kopogtassuk meg a formát, hogy eltávolítsuk az esetleges légbuborékokat. Fordítsuk meg a formát, ütögessük ki belőle az esetleges többlet csokoládét, és kaparjuk le a forma tetejét, hogy a többlet csoki ne maradjon rajta. Körülbelül 20 percig hűtőben hűtsük a formát, míg a csokoládé megkeményedik.

Eközben helyezzük a cukrot és a glükózszirupot egy közepes lábasba, és közepes tűz felett addig melegítsük, míg a cukor elolvad és világos karamellé válik. Öntsük hozzá a tejszínt és a rozmaringot, és addig főzzük, míg a karamell éppen felforr, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk a keveréket kihűlni. Egy finom szitán szűrjük át a karamellt, majd adjuk hozzá az olvasztott tejcsokoládét és a vajat, végül kézi habverővel alaposan keverjük össze. Kanalazzuk a karamellás keveréket egy habzsákba és töltsük meg a csokoládé forma üres részeit. Helyezzük a formát 20 percre a hűtőbe, majd egy újabb réteg étcsokoládéval fejezzük be. Hagyjuk a formát kb. 15 percig szobahőmérsékleten állni, majd vegyük ki a csokikat a formából.

Az íróka elkészítéséhez: egy kis edényben keverjük össze a habcsókport és a vizet. Adjuk hozzá a porcukrot és addig verjük, míg habos állagú lesz, azaz kb. 3 percig. A keverék állagán szükség szerint több vízzel javíthatunk. Egyenlően osszuk szét a cukormázat két edényben. Az egyik edénybe cseppentsük az 1 csepp zöld ételfestéket, a másikba az 1 csepp fekete ételfestéket, mindkét keveréket alaposan keverjük meg, majd töltsünk meg 1-1 habzsákot a színes cukormázakkal.

Díszítsük ki a bonbonokat földönkívülieket ábrázoló mintákkal és a cukormáz segítségével rögzítsünk 1-1 bonbont minden keksz tetejére. Felszolgálás előtt 15 percig hagyjuk az édességeket megdermedni.

Nehézségi fok: haladó

Előkészítés ideje: 4 óra 45 perc

Aktív idő: 1 óra 35 perc

Elegendő: 12 kekszhez

Napi horoszkóp július 23.: a Bikák nagy teherrel küzdenek, a Mérlegek komoly érzelmeket táplálnak valaki iránt

A hét első napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek!

Ez az öt kutyafajta nagyon jól kijön a macskákkal is

Sokan vágynak arra, hogy a cicájuk mellé egy kutyust is örökbefogadjanak, ám tartanak attól, hogy nem jönnének ki jól. Ezért mutatunk öt kutyafajtát, amelyik barátságos a macskákkal!

Napi horoszkóp július 22.: a Kosok kimozdulhatnak a komfortzónájukból, a Szüzeknek problémamegoldó képességükre lesz szükségük

A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét fontos üzeneteket tartogatnak!

Boldog születésnapot a kedvenc kissrácunknak! Íme a legcukibb és legviccesebb fotók, amik az elmúlt 5 évben György hercegről készültek

Milyen gyorsan repül az idő! Ki hinné, hogy a kis György herceg máris öt éves, pedig bizony ma ünnepli az ötödik születésnapját! Mi az ijfú herceg legédesebb képeivel készültünk erre a jeles alkalomra!

Kutatók szerint heti egy narancsnak csodás hatása van a testedre

A narancs mindig is híres volt magas vitamintartalmáról, de arra még a szakértők sem számítottak, hogy 15 évi kutatás ilyen eredménnyel zárul!

A 9 legjobb gluténmentes liszt azoknak, akik szeretnének hasznos tápanyagokhoz hozzájutni

A megfelelő szénhidrát-bevitel nem mindig könnyű, ha az ember gluténérzékeny, ráadásul sok gluténmentes termék rendkívül alacsony tápanyagtartalommal bír.

Közkívánatra: íme Margaret Atwood híres citromsodója

Igazából nem is olyan nehéz elkészíteni ezt a sült citromsodót, amely A szolgálólány meséje és más híres regények írónőjének legismertebb specialitásai közé tartozik.

10 probléma, amit csak az ért, aki fiatalabbnak néz ki a koránál

A fiatalos külső bizonyos helyzetekben áldás, de nem kevés kellemetlen szituációt is átélhetsz miatta. A joy.hu összeállítása.

Mi történik akkor, ha babérlevelet égetsz? Valami fantasztikus dolog!

A babérlevél az egyik leggyakrabban használt fűszernövény, amelynek ráadásul számtalan jó tulajdonsága van. Amellett, hogy felturbózhatjuk vele az ételek ízét, az egészségi és mentális állapotunkra is jó hatást gyakorol.

6 nosztalgikus dolog, amit te is csináltál a barátnőiddel gyerekként

Az idő csak úgy repül, ezt pedig az bizonyítja igazán, ha felidézed, milyen más volt az életed általános iskolás korodban. Ennek kapcsán a joy.hu most egy kis időutazásra hív.

Napi horoszkóp július 20.: a Bikák elégedettek az eddigi teljesítményükkel, az Oroszlánok zsúfolt nap elé néznek

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, mert a csillagok mára is üzentek!

Jé, te tudtad, ki küldte az első spam e-mailt?

És azt, hogy kinek köszönhetjük a "spam" elnevezést?

4 bosszúálló csillagjegy, aki nem fél revansot venni

Jobb, ha vigyázol azokkal az emberekkel, akiknek felkerült a listára a horoszkópja, mivel ők sok esetben a megbocsátás helyett inkább a bosszút választják! A JOY cikkéből kiderül, pontosan kikről is van szó.

Tippek kezdőknek: a műanyagmentes(ebb) életért, amit illene neked is elsajátítanod

Műanyagmentesen élni sajnos nem könnyű, hiszen az ebből készült használati tárgyak olyannyira részesei lettek mindennapjainknak, hogy szinte már el sem tudjuk képzelni az életünket nélkülük. Holott számtalan alternatívát találhatnál, amelyek kevésbé vagy egyáltalán nem szennyezik a környezetünket.

5 ok, amiért mindig valami édességet kívánsz ebéd után

Egyszerűen nem tudod elképzelni, hogy ne egyél valami édességet ebéd után? Képtelen vagy szkippelni a desszertet, vagy ha mégis kihagyod, utána leküzdhetetlen sóvárgás fog el egy kis csokiért? Most kiderül, mi állhat ennek a hátterében és hogyan küzdheted le az édességmániádat.

Napi horoszkóp július 19.: a Kosok a tökéletességre törekszenek, az Ikrek ragaszkodnak az elképzeléseikhez

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok állásából ismét izgalmas dolgokat tudhatsz meg!

Így nézne ki John Lennon és még jó néhány popsztár, ha még mindig élnének

Valaki elképzelte, hogy a popsztárok hogyan néznének ki napjainkban, ha még mindig élnének, és ezt egy remek fotósorozatban mutatják meg nekünk.

6 étel zöldbabból, ami simán kenterbe veri a hagyományos recepteket

Ha szuperfinom és egyben kalóriaszegény fogásokra vágysz, itt az ideje, hogy kihasználd a zöldbabszezont, hiszen a bab amellett, hogy változatosan készíthető, rendszeresen fogyasztva számtalan betegséget kezelhetsz, illetve előzhetsz meg vele.

Napi horoszkóp július 18.: a Rákok munkája végre megtérül, az Oroszlánok felelősségteljes feladattal küzdenek

Ma se feledkezz meg a napi horoszkópodról, mert izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Kövess minket

Most 3 lapszám csupán 1.185 Ft-ért rendelhető elő!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem