Ne főzd meg, süsd meg! A grillezett vajas kukorica az igazi nyári sláger

grillezett vajas kukorica,grillezett kukorica,grill,kukorica,nyár Forrás: Nóri/Éva magazin
Nálunk a nyár sztárja a friss, zsenge csöves kukorica, amit a magam részéről pár éve már nem csak főzve, de grillezve is szoktam fogyasztani, méghozzá egy elképesztően izgalmas fűszervajjal. Erre biztatnálak most téged is!

Nemrég arról írtunk, hogy milyen sokrétűen és kreatívan lehet felhasználni a kukoricát, sőt számtalan remek tippet és receptet is adtunk erre. Most azonban egy olyan gogást osztanék meg veled, ami a mi családunkban szinte heti rendszerességgel készül.

A kukorica önmagában is elképesztően finom és laktató ebéd vagy vacsora, de ha még csavarsz rajta egyet azzal, hogy meggrillezed, akkor adsz neki egy isteni finom füstös aromát. Ez az íz nagyon jól illik a kukorica édes alapízéhez, ami ráadásul a hőkezeléstől még inkább felerősödik. Végül már csak annyi dolgod lesz, hogy megkend a csöveket egy igazán karakteres fűszervajjal.

grillezett vajas kukorica,kukorica,grillezett kukorica,nyár
Forrás: Nóri/Éva magazin
A grillezett kukorica receptjét a galériára kattintva találod!

Grillezett vajas kukorica

Ideális esetben a kukorica grillezését szabad tűzön a legjobb elvégezni, de szerencsére otthon is elkészíthető a négy fal között, ha van egy jó elektromos grillsütőd, serpenyőd vagy tepsid. A grillkukoricát aztán azzal turbózhatod fel, amivel csak szeretnéd! Sütés előtt betekerheted baconbe, sütés után megkenheted fűszeres majonézzel, majd beleforgathatod jóféle aromás kemény sajtba, de egy egyszerű friss zöldfűszeres meghintés is csodákat művel vele, ha előtte megkened egy kis olívaolajjal vagy vajjal. Jól illik hozzá a kapor, a bazsalikom, a kakukkfű, a petrezselyem és a koriander is. De térjünk is rá a mi családi kedvencünkre: a grillezett vajas kukoricára!

A grillezett kukorica fűszervajjal egy igazi könnyű nyári fogás, amit mindössze húsz perc alatt összedobhatsz.

Ez igazán nem sok idő, de elárulom, hogy ennél jóval kevesebb idő alatt fogy majd el ez a remek nyári étel – függetlenül attól, mennyit is készítettél belőle. Jöhet a recept?