Gyakornoki állást ajánlana a sztárséf a törpenövésű tini szakácsnak

gordon ramsay,sztárséf,jófejség Forrás: Getty Images
Gordon Ramsay felháborodottan twittelte, hogy simán felvenné a 117 cm magas séfet gyakornokának, miután utóbbit a magasságára hivatkozva kiszórtak egy egyetemi főzőtanfolyamról.

Louis Makepeace-t elutasította a Heart of Worcestershire College, miután pedig egyszer már feltételesen felvételt nyert.

A 18 éves, törpenövésű fiú azt állítja, hogy az egyetem vezetősége „egészségügyi és biztonsági kockázatot” lát abban, hogy Louis is a hallgatók között legyen. Arra hivatkoztak, hogy „a lábuk alatt lenne” és ezáltal „fennakadást okozna” a konyhában.

A sztori fénysebességgel kapott lábra a neten, és persze eljutott a Michelin-csillagos sztárszakács, Gordon Ramsay fülébe is. Aki így reagált a twitteren:

Visszataszító magatartás. Ami engem illet, bármikor felajánlanék neki egy gyakornoki állást.
louis makepeace,törpe növésű,szakács,főzőtanfolyam
Forrás: twitter

A Worcesterben élő Louist, mint állítja, „lenyűgözte” Ramsay támogatása, és elismerte, hogy egy „valóra vált álom” lenne, ha a sztárséffel dolgozhatna.

„Elképesztő lenne, ha komolyan gondolná. Nem hiszem el, hogy látta a hírt, és hogy támogat. Hatalmas rajongó vagyok” – tette hozzá némi önironikus stílszerűséggel.

Az is kiderült, hogy a fiú Gordon minden videóját megnézi a youtube-on, és állandóan az ő receptjeit főzi.

A kurzus vezetői egyébként azt állították, hogy amúgy sem lenne értelme Louisnak belevágni a programba, mivelhogy „sosem alkalmaznák étteremben”. A tinisrác elmondta, hogy nagyban sérült az önbizalma a megaláztatástól.

Egyszerűen nincsenek felkészülve arra, hogy a megfelelő eszköztárat biztosítsák számomra, például alacsonyabban fekvő munkafelületeket és főzőlapokat. Mi készen álltunk rá, hogy rugalmasak legyünk, például anyukám szerint otthon is megfőzhettem volna a recepteket, amíg el nem készül számomra a konyhaberendezés, de ők hajthatatlanok voltak.

Makepeace azt is elmondta, hogy egészen addig mindig jól érezte magát az iskolában, sok barátot szerzett és a magasságával soha nem volt probléma.

Azt azért nem hallgathatjuk el, hogy végleges választ még nem kapott Louis, és éppen ezen okra hivatkozva az egyetem nem volt hajlandó kommentálni az ügyet.

Gordon Ramsay amúgy éppen arról híres, hogy alaposan megmondja a magáét a tévében, a twitteren és mindenütt, például amikor egy rajongó fotót küld neki a főztjéről: