1/12
Gábor Sári 1917. február 6-án született Budapesten. Nővére, Magda és húga, Éva mindketten színésznők lettek. A Gábor lányokat tulajdonképpen sztárnak nevelték: magániskolákba jártak és már egész fiatalon színházi karrierbe kezdtek. Kapcsolataiknak köszönhették azt is, hogy az egész család ki tudott szökni az Egyesült Államokba az 1940-es évek elején; itthon ekkor már komoly veszélyben voltak zsidó származásuk miatt. (A kép jobb oldalán Martha Raye színésznő.)
Neked ajánlott cikkek
Neked csak egy gyümölcs, másoknak az élet! – Edd vagy ne edd az avokádót?

Ha boltba mész, az alapanyaglistád mellett valószínűleg az árra, és a márkára is odafigyelsz. De valószínűleg csak arra figyelsz, ami számodra fontos. Most arra kérlek: ne csak a saját érdekeid nézd! Ne csak azt nézd, hogy neked mi a jó, még akkor sem, ha a kedvenc kekszedről, a guacamoléról vagy egy desszertről kell is majd lemondanod emiatt. Legújabb sorozatunkban azokat az ételeket, és alapanyagokat veszem górcső alá, amelyről érdemes többet is megtudni annál, mint hogy finomak és egészségesek!

Hagytam a babámat sírni – ez történt tíz évvel később

Egy anyuka elmeséli, mi történt, amikor a férjével vettek egy mély levegőt és megpróbálták háromhónapos fiukat egy több évtizedes módszerrel rendszeres alvásra szoktatni. És az is kiderül, hogy miért döntöttek így.

Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye

Elég tanulságos kísérletnek vetette alá magát a joy.hu munkatársa.

12 dolog, amit tudnod kell a századik életévében elhunyt Gábor Zsazsáról

Érdekességek Hollywood egyik legismertebb magyar származású ikonjáról.

Ragadd meg a pillanatot! Három hónapos akciós előfizetésünk:

Csak 1185 Ft