Te
Ti
Alkoss
Szerezd be
Lásd
Éva Utazó
2019. 03. 24. vasárnap Emőke
Forrás: maxpixel.net
1/5

Boston, Egyesült Államok

„Haza akar menni, Barbara? Mert akár most rögtön felülhet egy budapesti gépre!” A hangok szigorúan koppannak, mint egy Cormac McCarthy-regényben. „Hagyja békén a telefonját és álljon a falhoz.” Megszeppenve engedelmeskedem. A határőr végzett az ügyemmel, már a következő utassal foglalkozik. Állok árván a fal mellett, és azon gondolkodom, vajon itt helyben agyonlőnek-e, vagy beérik egy szimpla földre teperéssel, mint valamelyik Cops-epizódban. Érkezik a hatóság, levisznek a pincébe, ami tele van megbilincselt emberrel és angolul nem beszélő görög vendégmunkással. Szótlanul sorsomra hagynak egy széken. Félóra múltán gyöngyöző homlokú férfi vesz kezelésbe. Nincs férjem, nincs gyerekem, sorolom boldogtalanul – egyre gondterheltebb az arca. Viszlát, Szabadság-szobor, Harvard, Vadnyugat, gondolom, és hogy ne kezdjek el dühömben sikítozni, amiért kiadtam egy csomó pénzt és a levegőben töltöttem kilenc órát teljesen feleslegesen, mert a könyörtelen bürokrácia végül mégis az utamba állt, eltervezem, hogy kiszállok Londonban és az unokatestvéremhez költözöm. Ám a gyöngyöző homlokú férfi engedélyezi, hogy megkeressem a repülőjegyet az e-mailjeim között. Ah, mondja, és megkönnyebbülten felsóhajt. Nincs kőből, őt is megviselték az előző percek izgalmai. Biztos derék nőnek látszom, aki nem akar illegálisan kitölteni egy darabka helyet ott, ahol nem látják szívesen. Ripsz-ropsz megírja a papírt, és kitárja előttem Uncle Sam képzeletbeli kapuját.

Ha az USÁ-ba mentek, ne felejtsétek kinyomtatni a repülőjegyet. A beszállókártya kevés, és úgy tűnik, nem mindenki engedi meg, hogy a telefonotokban kotorásszatok.

Neked ajánlott cikkek
Ruccanj ki Szlovéniába, szép helyek vannak arra!

A környező országok tele vannak olyan felfedezésre váró helyekkel, amit semmiképp ne hagyj ki. Most Szlovéniából hoztunk egy gyönyörű kedvcsináló videót.

Akivel nem jó a szex, azzal nem lesz jó az élet

Neked elmondta valaki ezt? És te? Továbbadod, amit tudsz?

Így hozd össze a világ legrövidebb tavaszi nagytakarítását

Ha okosan tervezel, és leosztod, hogy melyik nap mi az, amit elvégzel, akkor mindössze 6 nap alatt, napi egy óra takarítással megúszod az egész procedúrát.

Jávor Pali és a szalámi, avagy így mentette meg a nagyanyám a nagyapám életét

Futótűzként terjedt a hír nagyanyámék utcájában: kinyitott az első mozi. A szomszéd Marcsi hozta az újságot, az összes földszinti ajtón bekopogott, hadart a boldogságtól, alig lehetett érteni. Mindenki megszédült a hírtől, nagyanyám letette a főzőkanalat és kijelentette: megyünk.

Buszsofőr, tűznyelő és behajtó: ezeket a szakmákat űzték korábban a Hollywoodi sztárok

Senki sem születik sztárnak, többnyire hosszú és rögös út vezet odáig. Arról nem is beszélve, hogy az első filmszerep előtt is meg kellett élniük valamiből a hírességeknek. Ráadásul van, aki mégcsak nem is színészi pályára készült eredetileg, így egy vagy akár több hivatása is volt azelőtt.

A legmenőbb magyar sorozatok

Szeretem a magyar filmeket, és mostanában a magyar sorozatokat is egyre jobban élvezem. Például nagyon várom a Gryllus Dorka - Simon Kornél páros főszereplésével beharangozott Ízig-vérig című sorozatot, remélem nem okoz majd csalódást.

Helló turiszt, avagy 5 rendhagyó eset, ami kizökkentett utazásaim során

A nyaralások nem mindig úgy alakulnak, ahogy elterveztük. Sőt, majdnem mindig máshogy. Öt mindennapos, a megszokott keretek közül mégis kibillentő történet következik – mind az öt velem esett meg.

Most kevesebb, mint két Éva magazin áráért hármat kapsz, köztük elsőként a Joy-kuponosat!

Csak 1185 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem