Te
Ti
Alkoss
Szerezd be
Lásd
Advent
Éva Utazó
2018. 11. 21. szerda Olivér
Forrás: maxpixel.net
1/5

Boston, Egyesült Államok

„Haza akar menni, Barbara? Mert akár most rögtön felülhet egy budapesti gépre!” A hangok szigorúan koppannak, mint egy Cormac McCarthy-regényben. „Hagyja békén a telefonját és álljon a falhoz.” Megszeppenve engedelmeskedem. A határőr végzett az ügyemmel, már a következő utassal foglalkozik. Állok árván a fal mellett, és azon gondolkodom, vajon itt helyben agyonlőnek-e, vagy beérik egy szimpla földre teperéssel, mint valamelyik Cops-epizódban. Érkezik a hatóság, levisznek a pincébe, ami tele van megbilincselt emberrel és angolul nem beszélő görög vendégmunkással. Szótlanul sorsomra hagynak egy széken. Félóra múltán gyöngyöző homlokú férfi vesz kezelésbe. Nincs férjem, nincs gyerekem, sorolom boldogtalanul – egyre gondterheltebb az arca. Viszlát, Szabadság-szobor, Harvard, Vadnyugat, gondolom, és hogy ne kezdjek el dühömben sikítozni, amiért kiadtam egy csomó pénzt és a levegőben töltöttem kilenc órát teljesen feleslegesen, mert a könyörtelen bürokrácia végül mégis az utamba állt, eltervezem, hogy kiszállok Londonban és az unokatestvéremhez költözöm. Ám a gyöngyöző homlokú férfi engedélyezi, hogy megkeressem a repülőjegyet az e-mailjeim között. Ah, mondja, és megkönnyebbülten felsóhajt. Nincs kőből, őt is megviselték az előző percek izgalmai. Biztos derék nőnek látszom, aki nem akar illegálisan kitölteni egy darabka helyet ott, ahol nem látják szívesen. Ripsz-ropsz megírja a papírt, és kitárja előttem Uncle Sam képzeletbeli kapuját.

Ha az USÁ-ba mentek, ne felejtsétek kinyomtatni a repülőjegyet. A beszállókártya kevés, és úgy tűnik, nem mindenki engedi meg, hogy a telefonotokban kotorásszatok.

Neked ajánlott cikkek
Hányféleképp alázhatnak meg minket, csak mert nők vagyunk? Itt van hét...

Több mint egy évvel a metoo forradalom kirobbanása után még mindig ki vagyunk téve a tipikus módon lesajnáló megjegyzéseknek és bánásmódnak, csak mert nőnek születtünk. Eléggé unjuk már.

A Victoria's Secret kap hideget-meleget, mégsem hajlandók plus size modelleket szerepeltetni a show-jukban

A marketingigazgató azt nyilatkozta a Vogue-nak, hogy a plus size és a transznemű modellek „nem férnek bele a show álomvilágába”. És most áll a bál.

Időspórolós trükkök, amik felpörgetik a konyhai feladatokat – VIDEÓ

A most következő videóban olyan trükköket szeretnénk bemutatni neked, amelyek nem csak megkönnyítik majd a konyhai tennivalóidat, de még időt is spórolhatsz velük.

Céline Dion is felszállt a gendersemleges gyerekdivat nevű expresszvonatra

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő divatkollekciót mutatott be, amelynek minden darabját fiúk és lányok is felvehetik az elképzelések szerint.

Nevelhetetlenek – interjú Nyáry Krisztiánnal és lányaival, Lucával és Lizával

Az is kiderül, hogyan boldogul a háromfősre apadt család négy évvel a lányok édesanyja halála után. Olvass bele a decemberi Éva magazinban megjelent interjúba!

Mitől fél a férfi? A 8 leggyakoribb ok

A férfi nem félhet semmitől – ezért fél irracionálisan, szűkölő magányban. A mindenekfelett álló legnagyobb férfipara pedig az, hogy mindez kitudódik. Tudatában lévén annak, hogy lehetetlen vállalkozás arról kérdezni férfiakat, hogy mitől félnek a legjobban, azt kérdeztük meg néhányuktól, mitől fél – szerintük – a többi férfi. Így már egész értékelhető válaszokat sikerült összegyűjtenünk. Íme a 8 legnagyobb mumus.

A gyerekek irányítják az életünket egy-két napon át

Pontosabban hát… ez mindig így van, nemde? Igen ám, de most konkrétan fordított nap is kezdődik november 19-én és 20-án: gyerekek veszik át a felnőtt szerepeket a reptéren, a rendőrségen, a könyvtárban, a vasútnál és az újságok szerkesztőségeiben is. Például a mi kiadónkban.

Helló turiszt, avagy 5 rendhagyó eset, ami kizökkentett utazásaim során

A nyaralások nem mindig úgy alakulnak, ahogy elterveztük. Sőt, majdnem mindig máshogy. Öt mindennapos, a megszokott keretek közül mégis kibillentő történet következik – mind az öt velem esett meg.

ÉVA MAGAZIN 10 LAPSZÁM

Csak 3475 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem