Forrás: Facebook
1/6

Nóra – Karácsony Helmeréknél - Katona József Színház (Székely Kriszta)

Székely Kriszta viszonylag hagyományos szellemiségben készítette el Henrik Ibsen női egyenjogúság-darabját. Nóra (Ónodi Eszter) és Helmer (Fekete Ernő) házassága első és második pillantásra is működőképes, az asszony rajongva szereti a férjét, szinte bármit megtenne azért, hogy megvédje. Az egyenrangúság nyomait is nélkülöző kapcsolat egészen addig funkcionál, amíg Nóra Helmer igazi arcát látva hirtelen rá nem ébred, hiba volt engednie az egyenlőtlen dinamikának. A férj által elnyomott játékszer-feleség felismeri saját belső szabadságát, azt, hogy talán még nem késő elmenni és önálló személyiségként élni. Vagy mégis? A Katona előadásának zárlatában Nóra megtorpan, és segélyt kérően néz ki ránk a színpadról. Vajon mi mit tennénk?

Neked ajánlott cikkek
Otthon a világban: interjú Szalóki Ági énekesnővel

Harmónia árad belőle: a szavaiból is, a mozdulataiból is. Nem a biztos révbe érés hivalkodása, hanem annak az embernek a bizonyossága, aki tudja, mi a dolga. Szalóki Ági most múlt negyven, és letisztultabb, mint valaha. Részlet az interjúból.

Ha az orvos nem javallja, inkább ne kezdj bele! Íme a gluténmentes diéta 5 fő veszélye

Vannak bizonyos ételfajták, amelyek manapság könnyedén magukra öltik „az egészség glóriáját”, míg másokon csúnya ördögszarvak éktelenkednek. Utóbbiak között szerepel mindenki kedvenc gyűlölt fehérjéje, a glutén.

Megjelent a novemberi Éva, természetesen idén is JOY-Napok kuponfüzettel!

A címlapon Szalóki Ági énekesnő, benne rengeteg olvasmány felnőttkori hiperaktivitásról, az éneklés hatalmáról és még egy csomó mindenről. Ja és azt említettük már, hogy a novemberi Éva JOY-Napok kuponfüzettel kapható, benne 10-70%-os kedvezményre jogosító kuponokkal?

Kezdd el még ma – 5+1 tanács a demencia megelőzésére

A demenciában szenvedők kétharmada nő. Ezért felbecsülhetetlenül fontos, hogy mindannyian figyeljünk a szellemi épségünkre. Kezdjük el a megelőzést már most! Részlet az Éva Egészség különszámból.

Nőknek való vidék – hat aktuális színházi előadás, amit nő rendezett

A teátrumokban férfiuralom van, ritkán történik meg, hogy a kormányrúd egy nő kezébe kerüljön. De azért ebben is változnak az idők, Magyarországon is, sőt, még csak nem is kizárólag Budapesten.

Most Éva Advent különszámot kapsz az egyéves Éva-előfizetéshez

Csak 4590 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem