Fuss Bátran! - Pécsi közösségi futás egy jó ügyért

futás este,biztonságban futás Forrás: getty images
Több pécsi szervezet fogott össze annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos futásra. November végén pedig közösségi eseményt szerveznek.

Az elmúlt hetekben sokakat felkavart Makai Viktória ultrafutó története, akit megtámadtak futás közben. Az ehhez hasonló esetek miatt egyre nagyobb figyelmet kapnak az olyan események is, amik segítenek a futóknak abban, hogy biztonságban legyenek.

A Futapécs SE a Mecsek Maraton Team, a Fittbike SE, valamint a rendőrség, a Városvédő és a NINCSDE Egyesület együttműködésével november 22-re közösségi futást szervez, melynek célja:

Célunk tudatni azt, hogy ne legyen félelmünk a futástól (akár közösségben, akár egyedül tesszük), hanem legyünk körültekintőek, szervezettek, mindig tudják rólunk, hogy hol vagyunk. A cél tehát a kockázat minimalizálása, a váratlan helyzetekben való legtudatosabb jelenlét.
olvasható az esemény Facebook-oldalán

A résztvevők kétféle táv közül választhatnak: 1 és 5 km, a rendezvény pedig teljesen ingyenes. Ahogy pedig a leírásban is olvasható:

"Az eseményen lehetőség lesz futóbarátságok kialakítására, különböző pécsi futóközösségekhez való csatlakozással; felhagyva így a magányos futással."

  • Időpont: 2018. november 22. (csütörtök)
  • Találkozó: Pécs, 48-as tér (Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysággal szemben) 17:45-től
  • Rajt: 18 óra
  • Cél: Széchenyi tér

Az esemény Facebook-oldalán minden fontos információt megtalálsz!

A cikk eredetileg a runnersworld.hu oldalon jelent meg.