Ezekkel eddig hogyhogy nem találkoztunk? Ritkán látott, de annál igézőbb fotók Frida Kahlóról

frida kahlo,fénykép,fotó

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

G

Gyönyörű felvételek, amelyek a gyermek, tizenéves és fiatal felnőtt Fridát ábrázolják.

Frida Kahlo az egyik legünnepeltebb modern művész az egész világon. És persze az egyik legmegosztóbb is, még most, évtizedekkel a halála után is – még a képeiből rendezett budapesti kiállítás is kiváltott némi balhét. Kahlo azonban nem csak a festményeiről volt híres, hanem kompromisszumot nem ismerő megjelenéséről is, és most nem csak a vastag szemöldökére gondolunk, hanem tradicionális mexikói parasztruháira, amelyeket tudatosan válogatott össze magának, nem beszélve tömérdek ékszeréről.

Kahlo gyakran festett önarcképeket, ami hozzájárult ahhoz, hogy a személye ikonikussá váljon. Az alábbi fotógyűjtemény remek kiegészítője ezeknek az önarcképeknek. A képek bepillantást enged a festőnő életébe egészen térdig érő korától fogva. Kahlo önarcképei inkább a 30-as, 40-es évekből származnak, a róla készült ismertebb fotók hasonlóképpen. Ezek a képek viszont részben azokban az időkben készültek, amikor még nem hordta befonva a haját. Jó néhány felvételen családtagok, barátok szerepelnek. Kahlo ritkán mosolyog a képeken – ezt a szokását későbbi portréin is megtartotta.

Nézzétek a galériát:

Nézd meg a galériánkat> 19 kép
Ritkán látott, igéző fotók Frida Kahlóról

via

Tovább olvasok
Anyai nagymamánk génjeit hordozzuk legerősebben – állítják kutatók

Függetlenül attól, hogy egy gyerek szoros kapcsolatot ápol-e a nagyszüleivel, genetikai örökségünk tetemes részét nekik köszönhetjük. Főképp az egyiküknek...

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem