French toast roll-up: gyors, kiadós és imádnivaló reggeli

french toast,mutiazuzsit,van20percem,french toast roll-up Forrás: Nóri/Éva magazin
Hallottál már valaha a french toast roll-upról? Itthon egyelőre még nem akkora divat, mint külföldön -, ami meglepő, hiszen a mi is imádjuk a szendvicseket, a bundáskenyeret és a gyorsan elkészülő reggeliket -, így hát itt az ideje, hogy megismerd ezt a szuper harapnivalót.

Az eredetei francia bundáskenyér (french toast/pain perdu) egy édesség, amely hagyományosan bagettből vagy kalácsból készül, tojással, fahéjjal, tejszínnel és cukorral megbolondítva. Ez a hagyományos francia recept azonban az utóbbi időben, némi változáson ment keresztül – feltehetően az amerikaiaknak köszönhetően, habár biztos vagyok benne, hogy a franciák maradtak a saját verziójuknál.

french toast,french toast roll-up,recept
Forrás: Nóri/Éva magazin
A receptért kattints a galériára4

French toast evolúció

Mivel a francia pirítós eredetileg egy édes reggeli, valaki gondolt egyet és gyümölcsökkel, illetve krémsajttal töltötte meg a tojásos kenyeret, majd feltekerte, végül így sütötte aranybarnára egy jó adag vajban. Aztán jött a következő valaki, aki meg úgy gondolta, miért is ne lehetne sósan enni a francia édes bundáskenyeret, majd a cukrot és fahéjat kihagyva a receptből, sajttal és sonkával bolondította meg. Így született meg a french toast roll-up édes és sós verziója. Mindkét változat isteni finom, ráadásul elképesztően gyorsan el is készülnek!

Hogy milyen kombinációkkal érdemes megtölteni a roll-upokat?

Édes: eper-nutella, eper-krémsajt, áfonya-krémsajt, banán-mogyoróvaj, alma-fahéj,

Sós: kolbász-sajt, lazac-sajt, spenót-sajt, bacon-sajt

Ha szívesen tennél egy próbát a french toast roll-up elkészítésével, a galériában találsz útmutatót a sonkás-sajtos verzióhoz!