A főtt kukorica kalóriatartalma nem is olyan kevés, de mégis kit érdekel, ha ilyen finom?

kukorica,kukoricaszezon,főtt kukorica kalóriatartalma,nyár Forrás: Getty images
Hiába gondolnánk azt, hogy a kukorica egy zöldségféle, nyilván óriásit tévednénk, hiszen a gabonafélék csoportját erősíti, következésképpen jóval magasabb az energiatartalma is, mint azt elsőre gondolnánk.

Míg elképesztően büszkék tudunk lenni magunkra, ha a strandon a lángos, hekk és palacsinta triumvirátusát elhagyva a főtt kukoricát részesítjük előnyben, nem érdemes azt gondolni, hogy ezáltal nem szedhetünk fel némi pluszt hastájékra. Persze nyilván még így is jobban jársz, mintha az olajtól tocsogó ételeket választanád, de nem árt így is mértéket tartani – már ha szem előtt tartanád a kilóid számát, hiszen a főtt kukorica kalóriatartalma sem kevés. Ha diétázol, akkor jobb, ha naponta egy-két csővel megelégszel és ez esetben ne is turbózd fel a kukoricát semmi extra kalóriával.

Egy cső, vagyis nagyjából 100 gramm főtt kukorica 110 kalóriát tartalmaz, amit jó tehát észben tartani, ha épp fogyni próbálsz. Ha viszont nem, akkor egyed bátran mert rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik!

kukorica,kukoricaszezon,főtt kukorica kalóriatartalma,nyár
Forrás: pinterest

A főtt kukorica kalóriatartalma nem kevés, de mégis kit érdekel, ha ilyen finom?

A kukorica közel 60-70%-a víz, tele van B1-, B2-, B3-, B6-, és C- és némi E-vitaminnal, folsavval, magnéziummal, vassal, cinkkel, rézzel és káliummal, ennek köszönhetően vízhajtóhatással is bír és rosttartalmának köszönhetően lassítja a felgyorsult anyagcserét, javítja a kedélyállapotot, bétakarotin-tartalmának köszönhetően pedig segít elérni a napbarnított színt. (Talán nem véletlenül lett ilyen közkedvelt strandkaja?)

Ha kalóriaszegény, ha nem, érdemes tehát kihasználni a kukoricaszezont és nem csak főtt formájában fogyasztani, hanem a lehető legkreatívabb módokon felhasználni, mert többek között szuper édességek, fagylaltok, levesek, saláták, kenyerek, curryk és még számtalan izgalmas étel készülhet belőle.