Elmúltál 40 és fogyni szeretnél? 6 dolog, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül

kéz,villa,árnyék,árnykép,egyensúlyozás Forrás: Getty Images
A kor sok mindent hoz magával: bölcsességet, empátiát, önismeretet – és sajnos akár nagyobb ruhaméretet is. De még mindig érdemes harcba indulni a kilók ellen.

A negyvenes éveinkben könnyebben kúsznak fel a plusz kilók – és nehezebb tőlük megszabadulni. Lelassul az anyagcserénk, ezért aztán naponta 300 kalóriával kevesebbet égetünk el, mint a húszas éveink elején – tudhatjuk meg az Amerikai Testmozgás Tanácstól. Ráadásul a perimenopauza és a menopauza alatti csökkenő ösztrogénszint hatására növekedhet az inzulinérzékenység is – vagyis a szervezetünknek egyre nagyobb kihívást jelent szabályozni a cukor mennyiségét a vérben. Ettől a vércukorszintünk egyre megbízhatatlanabb lesz – olykor az egekbe szökik, aztán hirtelen lezuhan, amitől ránk tör a nassolhatnék. És persze legtöbbször szénhidrátban gazdag, cukros ételeket kívánunk meg.

Szóval nem csoda, ha negyven felett már nagyobb kihívást jelent a fogyás. De a jó hír, hogy csak néhány dologra kell odafigyelned, és máris kicselezted az anyagcserédet. Lássuk, mik azok!