Hol zsarnokság van… 5 korszakalkotó film sötét történelmi figurákról

Hol zsarnokság van… 5 korszakalkotó film sötét történelmi figurákról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ö

Összeállításunk diktátorokról vagy más okból ellentmondásos politikusokról, történelmi személyiségekről szóló filmeket vesz górcső alá, a Magyarországon december 20-án bemutatandó Silvio és a többiek című Paolo Sorrentino-film ürügyén.

Lenyűgöző és démoni figurák, legalábbis amíg hatalom van a kezükben. Élvezettel kísérleteznek egész nemzeteken, háborúkat robbantanak ki, milliókat záratnak börtönbe vagy koporsóba, kíméletlenül leütik politikai ellenfeleiket a világtörténelem virtuális sakktábláján. A legnagyobb tétben játszó gonosztevők élet és halál urai, gaztetteik árnyéka haláluk után is köztünk kísért: a mozi pedig, mi mást tehetne, megpróbálja feltakarítani a romokat.

Nézd meg a galériánkat> 5 kép
Hol a zsarnokság van… 5 korszakalkotó film sötét történelmi figurákról
Tovább olvasok
Komolyabban vesszük a fiúk fájdalmát, mint a lányokét

Egy friss kutatás szerint máshogy becsüljük meg a különböző nemű gyerekek fájdalmát. Nagyobbra becsüljük a fiúk fájdalmát a lányokéval szemben.

Nyolc dolog, amire még használhatod a régi telefonodat

Mielőtt visszavinnéd a szolgáltatónak vagy elektronikus hulladék válna belőle, nézd meg, hogy nem tudod-e még valamire használni az elfekvőben levő okostelódat.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem