Fesztiválos ital kisokos: mit mivel lehet keverni, és mivel nem?

Borítókép: Fesztiválos ital kisokos: mit mivel lehet keverni, és mivel nem? Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Itt a nyár, és vele együtt a fesztiválok szezonja is. A lazítás egyik legjobb módja meghallgatni a kedvenc zenekarod koncertjét, közben pedig meginni egy-két pohár bort. A nagy melegben viszont ennyi is gyorsan a fejedbe szállhat, pláne, ha többfélét iszol, vagy épp olyan italokat keversz, melyek nem jönnek ki jól egymással. Ezért is szedtük most össze, hogy mivel szabad és mivel nem ajánlatos együtt innod a bort.

Bort ne igyál kólával!

A tinikori bulikról biztosan ismerős a boroskóla "esete". Nos, ha a partik utáni másnapot is felidézed, akkor valószínűleg egy rémes fejfájás emléke jut eszedbe. Ez azért van, mert cukros kóla borral keverve csúnyán betesz a fejnek. Feltétlenül kerüld el!

Idd a bort szódával!

A nyári, meleg napokon nagyon jól esik a borhoz a szóda. Lehet egy-egy arányban, vagy kettő az egyhez, esetleg három az egyhez is inni, mert mindenhogy igazán frissítő ital.

A rövidek közül sem jöhet minden

Az olyan röviditalok, mint a vodka, a gin vagy a whiskey, csúnyán összeveszhetnek a gyomrodban a borral. Sőt, a keserű likőrök sem érnek el jó hatást a borral vegyülve. A bor mellé egy-két pálinkát elfogyaszthatsz, de csak mértékkel, minden más röviditalt inkább kerülj a boros estéken.

A FOLYTATÁSÉRT KATTINTS IDE!