Farsangi recept: Forgácsfánk

Farsangi recept: Forgácsfánk
Forrás: Studer-Tüske Veronika

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mert fánkreceptből sosem elég!

Imádod a fánkot, de szeretnél valami újat kipróbálni? Készíts forgácsfánkot farsangra!

Hozzávalók:
40 deka liszt
5 tojássárgája
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál tejföl
csipet só
olaj a sütéshez
porcukor

farsang,fánk,recept
forrás: Studer-Tüske Veronika

1. Alaposan gyúrd össze a lisztet, a tojást, a sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapj. Pihentesd 30 percet.
2. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra (kábé 1,5-2 mm). Vágd a tésztát téglalapokra (tetszőleges nagyságúra).
3. Bő, forró olajban süsd aranysárgára.
4. Csepegtesd le és szórd meg porcukorral, esetleg csurgass rá mézet.

Tovább olvasok
Kell-e még ajtót nyitni a nők előtt – férfietikett a #MeToo korában

Füttyögés, kacsintás, érintés, ajtó kinyitása – erről és más gender-etikettet gyűjtöttünk össze útmutatónkban.

Apának másutt is van gyereke

„Fizetési felszólítás, jé. Bírósági. Anya, ezt apának küldték. Mi ez?”

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem