Teljesen új szerepben tűnt fel Kováts Vera! Exkluzív interjú

Borítókép: Teljesen új szerepben tűnt fel Kováts Vera! Exkluzív interjú
Színésznőként mutatkozott be a Pappa Pia című filmben.

Az X-Faktorból ismerhette meg az ország bájos tinilányként a gyönyörű hangú Kováts Verát. Vera azóta felnőtt nő lett, és a karrierje is egyre felfelé ével. A Pappa Pia című zenés-táncos film egyik főszereplője.

Te játszod az Ostorházi Bernadett által megformált Mara húgát, Zitát. Mennyire tudtál belebújni a bőrébe?

Remélem, a filmben látszik, hogy igyekeztem teljesen átszellemülni Zitává, hiszen a karakter pont olyan volt, mint én 16 évesen. Hebrencs, szeleburdi, állandóan bulizni akaró tinilány. Mint ahogyan a Pestre költöző Zitát is félti a nővére, úgy engem is igyekezett apukám mindig arra inteni, hogy óvatos legyek: "Ne igyál, ne bulizz, ne fiúzz!" Persze, ahogyan Zita is csak legyintett ezekre, úgy én is pont így tettem tiniként. Jó volt ezt egy kicsit újraélni.

Énekesnőként ismert meg az ország. Milyen volt most a színésznői szerep?

Az énekesi és színészi munka hasonlít: te vagy a figyelem központjában. Őszintének kell lenned, meg kell mutatnod magadat. Sok tanácsot kaptam a kollégáktól, és rengeteget tanultam.

Szerencsére az egész film alatt ott volt velem a legnagyobb támaszom: a zene.

Mit éreztél nagy feladatnak?

Számomra óriási kihívás volt a forgatás, hiszen olyan színészekkel dolgoztam együtt, akik teljesen profik, színművészeti egyetemet végeztek. Természetes, hogy bennem volt a megfelelési kényszer. Ugyanúgy kellett játszanom, mint nekik, és el kellett ültetnem az agyamban, hogy el kell felejtenem, nem vagyok még profi, mégis igazi, gyakorlott színészként kellett viselkednem.

Milyen érzés volt egy egykori X-Faktoros mentorral, Nagy Feróval találkozni, közös filmben szerepelni?

Nagyon jó volt, hogy Feró ott lehetett, fantasztikus emlékeim vannak az X-Faktorról, örömmel gondoltam ezekre vissza. Kellemes volt nosztalgiázni, és különleges, új érzés, hogy egy filmben szerepelhetek vele.

Ismerd meg a Vera által megformált Zita karakterét!

Kíváncsi vagy, kik voltak ott a film díszbemutatóján? Most megnézheted!