A galaxis fényűző darabja

Borítókép: A galaxis fényűző darabja Forrás: Számtalan, eddig még nem ismert okossággal, trükkel itt a legmenőbb mobil
A természet inspirálta Samsung Galaxy S III -t

A Samsung bemutatta okostelefon-kínálatának legújabb darabját, a harmadik generációs Samsung Galaxy S készüléket. A Galaxy S III 1,4 GHz-es négymagos processzorral, 4,8 hüvelykes Super AMOLED HD kijelzővel, Android 4.0. Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel, és egy hatalmas teljesítményű, 2100mAh-ás akkumulátorral érkezik hozzád.

Samsung Galaxy S III,Mobil,Samsung,Hangvezérlés,CKM

A természet ihlette formatervezésű, 8,6 milliméter vastag, 133 gramm tömegű készülékben a 8 MP-es hátoldali, és az 1,9 MP-es előlapi kamera számos intelligens fényképezési megoldást kínál neked: a kamera hangvezérléssel is aktiválható, a készülék felismeri és automatikusan megjelöli az ismerőseidet a képen, a nulla másodperces kioldási idő pedig gondoskodik arról, hogy szinte azonnal elkészüljenek a fotók. A „Smart Stay” funkciónak köszönhetően a készülék az előlapi kamera révén folyamatosan figyeli a szemek mozgását, és ha már nem nézed a kijelzőt, automatikusan lezárja azt. Ugyanakkor, egy-egy hosszabb cikk olvasásakor nincs már szükség újra és újra megérinteni a képernyőt, hiszen az csak akkor kapcsol ki, ha már nem a telefonnal foglalkozol.
Az „S Voice” képességnek köszönhetően a Galaxy S III hangvezérléssel is irányíthatod – egyelőre nyolc nyelven (brit és amerikai angol, német, olasz, koreai, francia, spanyolországi és latin-amerikai spanyol). Segítségével sok más funkció mellett akár az ébresztő is elcsendesíthető. A „Smart Alert” pedig rezgéssel figyelmeztet, ha a képernyő legutóbbi bekapcsolása óta üzeneted vagy nem fogadott hívásod érkezett. Az arc- és hangfelismerés mellett a készülék a mozdulataidból a szándékaidat is kikövetkezteti: például, ha egy névjegy megtekintése közben a füledhez emeled a telefont, a rendszer automatikusan tárcsázza a kapcsolódó telefonszámot.

A még könnyebb tartalommegosztásról többek között az Android Beam továbbfejlesztett változata, az „S Beam” gondoskodik, amelynek segítségével két Galaxy S III okostelefon összekapcsolása, azaz egymáshoz érintése után egy 1 GB-os videót akár 3 percen belül át tudsz másolni az egyik készülékről a másikra. Az „Allshare Cast” a telefonok között fényűző méretűnek számító kijelzőt terjeszti ki még nagyobbra: segítségével a telefon tartalmát megjelenítheted a TV-n, az „Allshare Play” pedig bármilyen fájlt megoszthatóvá tesz az okosmobil és egy táblagép, egy számítógép vagy egy tévé között. Mindemellett pedig a „Group Cast” révén egy WI-Fi hálózaton belül a képernyő tartalma megosztható a haverokkal, akik megjegyzéseket fűzhetnek ahhoz vagy át is rajzolhatják azt. A „Buddy Photo Share” funkció pedig a meglévő barátaid profilképe alapján felismeri a fénykép szereplőit, és akár el is küldi nekik a fotót.

Samsung Galaxy S III,Mobil,Samsung,Hangvezérlés,CKM

Az NFC chippel ellátott Samsung Galaxy S III a XXX. Londoni Nyári Olimpiai Játékok hivatalos telefonja.

További infó: www.samsung.comés www.vodafone.hu/magyar

Ár: Mátrix 7 tarifával már 24 990 Ft-tól

Samsung Galaxy S III,Mobil,Samsung,Hangvezérlés,CKM

Szöveg: Székely Gábor