5 film fiataloknak

Borítókép: 5 film fiataloknak
Jó kis dvd-tippek otthoni vagy utazás közbeni videózáshoz. Még több film az Éva Kölyökben!

1. Kirikou és a boszorkány (1998)

A nyugat-afrikai meséből készült rajzfilm stílusa is egzotikus. Hőse egy újszülött, aki jár, beszél, és nem tűrheti, hogy egy boszorkány ártson a falujának: felkerekedik és leszámol vele. A film nagyon sokféle örömöt kínál, így a legapróbbaktól a legkomolyabb filmrajongókig mindenki talál benne izgalmasat. Akinek pedig a füle fontosabb, az a világhírű szenegáli muzsikus, Youssou N'dour dalait élvezheti.

Még több film a június 26-án megjelenő Éva Kölyökben!

2. Utánam, srácok! (1975)

A lakótelepi bandák közti háborúskodás országtól, kortól függetlenül minden tévé kedves témája, de ez kedvesebb nekünk a többinél: általános iskolás célközönségének már történelemóra is, miközben szeretetreméltók a szereplői, viccesek a szövegei és izgalmasak a
kalandjai. A felnőtt nézők egy-két tárgyat, eseményt meg kell majd magyarázzanak a fiatalabbaknak, de együtt fogják élvezni Andris és Ladáék vetélkedését.

3. Charlie és a csokigyár (2005)

Ízlések és csokik különböznek, de valószínű, hogy ez a film minden idők egyik legmókásabb, legszédültebb gyerekfilmje, melynek ráadásul a magyar szinkronja is kiemelkedő. A flúgos csokigyáros, aki umpalumpákkal (vagyis manókkal) készítteti csodás gyárában csodás édességeit, megbarátkozik egy kisfiúval, és az élet új ízeit ismeri meg a segítségével. Roald Dahl író, Tim Burton rendező és Johnny Depp mesterhármasa.

Még több film a június 26-án megjelenő Éva Kölyökben!

4. Cesar vagyok (2003)

Mintha az Amélie csodálatos életének ifjúsági változatát látnánk! Tíz év körüli főszereplői körül sosincs nyugalom: mert ha volna, ők akkor is csodának, kalandnak, meglepetésnek látnák a világot. Két haver beleszeret az osztályba érkező lányba, és együtt szöknek Londonba, hogy megkeressék az új barát elveszett apját. De talán nem is ez a fontos: minden csak ürügy, hogy tombolhasson a franciás életöröm.

5. Változó szerelem (2010)

Egy kisiskolás lány beleszeret egy vele egyidős fiúba. Éppolyan szenvedélyesen és szeszélyesen, ahogy az egész életét éli. És makacsul is: telnek az évek, ám ő még mindig a fiú nyomában járkál. Egész addig, míg kamasszá nem serdülnek, amikor persze már a fiú szeretné őt… de hiába. Bájos, ártatlan, bölcs film: még a humora is tiszta és egyszerű.

Szöveg:Sas Sándor. Még több film a június 26-án megjelenő Éva Kölyökben! Éva Kölyök, evamagazin.hu, 2012. Minden jog fenntartva,