A magyarázat arra, hogy miért forgatja a kutyád a fejét, mikor beszélsz hozzá

kutya,cuki kutya,kutya fejforgatás Forrás: GettyImages
Ha te sem értetted eddig, hogy miért forgatja a kutyád a fejét, mikor beszélsz hozzá, akkor itt a válasz!

A legtöbb kutyagazdi ismeri azt a cuki pillanatot, mikor a kutyája oldalra dönti a fejét miközben beszél hozzá.

Forgatják, ha egyedül vannak!

És csoportosan is!

De aggodalomra semmi ok, ha azt gondolnád, hogy valami baj van a kutyád hallásával, erről szó sincs, a kutatások három választ is adnak erre a viselkedési formára. A Mental Floss szerint az egyik ok az, hogy a kutyák fejforgatással próbálják jelezni számunkra, hogy épp nagyon figyelnek arra, amit mondunk nekik. A másik indok viszont ennél jóval gyakoribb, vagyis hogy a kutyák azért forgatják a fülüket, hogy még érthetőbben és hangosabban halljanak minket.

De talán az igazsághoz a harmadik válsz áll a legközelebb, ami sokkal inkább a látásról szól, mintsem a hallásról. Egy friss kutatás szerint ugyanis a hosszú orrú kutyák esetében a fejforgatás sokkal gyakoribb, melynek az az egyszerű oka, hogy az orruktól nem látják teljesen az arcunk.

És mivel az állatok világában a hangnál fontosabb a testbeszéd, kell, hogy lássák az arcunk mimikájának minden részletét, ebben viszont az orruk akadályozza őket. Így belegondolva van benne valami, nem?

A fejforgatás hátterében a legtöbb esetben nem áll betegség, de a következő fajták egészségügyi állapotára nem árt különösen figyelni!