Megkérdeztem: ezt gondolják a férfiak Valentin-napon

Borítókép: Megkérdeztem: ezt gondolják a férfiak Valentin-napon Forrás: getty images
Semmi kamu, csak a színtiszta igazság!

Ismét eltelt egy év és már hetek óta a rettegett Valentin-nap gondolata kísérti a férfiakat. Persze hogyan is lenne ez másképp, ha már február eleje óta bombázzák szegény páriákat a különféle reklámok a kedvező árú vacsorázási lehetőségekkel, exkluzív koncertekkel vagy a 2+1 ékszerakciókkal. Nyomasztó lehet. A másik oldalon ugyanakkor éppen e téma körüli sürgés-forgás indítja be a vágyakozást, a reménykedést és az izgatott várakozást, hogy vajon idén mivel lep meg bennünket a szerelmünk.

Nem tudom elképzelni, hogy létezhet olyan rózsaszín szemüveg a világon, amelybe ha belenéznének a szeretett férfiak, akkor ugyanúgy tekintenének erre a hozzánk is begyűrűzött angolszász hagyományra, mint ahogyan mi nők. Bizonyára van néhány úriember, aki már megbékélt ezzel az ünneppel és az éves szokásai közé iktatta, de lássuk be, a legtöbben azért a hátuk közepére sem kívánják az egészet, még ha úgy tesznek is, mintha szívesen csinálnák végig velünk a Valentin-napozás minden kis pillanatát.

Eljátszottam a gondolattal, hogy vajon mi zajlik a férfi szeretteim, ismerőseim fejében ezen a napon, de volt, akiről nem tudtam elképzelni mit gondolhat, így inkább mindegyikőjüktől kerek-perec megkérdeztem, még ha váratlanul is érte őket a faggatózás. A "nyugi, név nélkül is lehet" ígéretem után íme a 100 százalékig őszinte végeredmény: