Ezt edd felvágott helyett – nem fogod megbánni!

Borítókép: Ezt edd felvágott helyett – nem fogod megbánni! Forrás: Szerző saját fotó
Párizsis zsömle, sonkás kifli, szalámis szendvics, némi kocka- vagy trappista sajt, paprika, paradicsom, és majonéz. Nem szeretnék általánosítani, de kicsiny hazánkban nagyjából így néz ki egy átlagos szendvics. Persze lehet hümmögni, hogy a párizsi és a gépsonka sokszor a legmegfizethetőbb szendvicsrátét, de ez nem feltétlenül igaz, s hozzáteszem, nem is a legegészségesebbek. Tudok jobbat!

Nem mondom, hogy ne egyél felvágottat, de ha lehet, az legyen jó minőségű, és lehetőség szerint ne mindennap egyél ilyesmit. Igyekezz ne egyoldalúan táplálkozni, és néha napján cseréld le ezeket a húsárukat valami izgalmasabb, de egyszerűen elkészíthető zöldséges kencére. Éljen a clean eating!

Forrás: Szerző saját fotó

Való igaz, hogy a padlizsánkrém igen közkedvelt nálunk – ha otthon készíted, jóval egészségesebb is, mint a boltban vásárolt felvágottak –, de számtalan érdekesebb, ínycsiklandóbb krém készíthető ezen túl is.

Gondoltad volna, hogy akár répából, sütőtökből vagy borsóból is készíthetsz ilyesmit? Igazából szinte bármilyen zöldségből. A titka mindössze annyi, hogy jól párosítsd az ízeket! Zöldborsókrémhez például adhatsz mentát, kakukkfüvet vagy snidlinget, brokkolikrémhez parmezánt vagy kéksajtot, csicseriborsóhoz kurkumát, citromot, rukkolát vagy rómaiköményt, babpüréhez fokhagymát, chilit, sárgarépakrémhez mustárt vagy worcestershire-szószt. Annyi variáció létezik, mint égen a csillag. Én azt tanácsolom: kísérletezz, és ha nem is mindennap, de egy héten egyszer-kétszer mindenképp iktasd be a zöldségkrémeket is menüdbe.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, most megmutatom az én egyik legkedvesebb kencémet, a zöldborsókrémet!

Hát nem mesés?

Ha további egészséges zöldséges fogás is érdekel, kattints a galériára!