Kérdések, amiket tegyél fel magadnak, ha nem vagy benne biztos, hogy akarsz-e gyereket

Borítókép: Kérdések, amiket tegyél fel magadnak, ha nem vagy benne biztos, hogy akarsz-e gyereket Forrás: pinterest
Ne érezd magad nyomás alatt, derítsd ki, te mit szeretnél igazán!

Számtalan írást, vallomást olvasni manapság nők tollából azzal kapcsolatban, hogy miért is nem akarnak gyereket, és hogy miként viszonyul ehhez a közvetlen környezetük és úgy általában a társadalom. Újra és újra ugyanazt a sztorit látjuk: az emberek többsége nem érti, ha a nők egyre bizonytalanabbak és nyomás alatt érzik magukat. Sokszor jutnak el arra a pontra is, hogy már maguk sem tudják, nekik való-e egyáltalán a gyereknevelés.

Ha valaha te magad is kerültél már ilyen dilemmába, akkor talán jó hírként ér majd egyrészt az, hogy egyáltalán nem vagy egyedül, másrészt pedig az, hogy képes leszel eldönteni, mit is akarsz. Kizárólag önmagadban, az ösztöneidben, a legbelső hangodban kell bíznod hozzá. Ahhoz, hogy közelebb kerülj a válaszhoz, most hoztunk néhány kérdést, amit nyugodtan tegyél fel magadnak – de akár a partnereddel közösen is megválaszolhatjátok őket –, ha közelebb szeretnél kerülni a valós érzéseidhez és megadni magadnak a válaszokat.

Ha őszintén megválaszoltad ezeket a kérdéseket, talán már közelebb is kerültél a saját belső megérzésedhez, elhatározásodhoz. Ne engedd magad senki által eltéríteni, legyen úgy – és csakis úgy –, ahogyan te érzed. Még akkor is, ha időközben változnak az érzéseid, hiszen minden úgy normális, amiként azt te annak tekinted.