5 dolog, ami megtörténhet, ha nem használsz naptejet, amikor kellene

Borítókép: 5 dolog, ami megtörténhet, ha nem használsz naptejet, amikor kellene Forrás: Getty Images
Hetek óta tombol a nyár, így bizony fokozottabban kellene figyelni a fényvédelemre. És ez nem reklámszöveg: tényleg komoly következményei lehetnek annak, ha lustaságból vagy csak azért, mert barnulni akarsz, nem kened magad napvédővel.

Mindegy, hogy hófehér a bőröd, vagy már az első napsugarak csokibarnává tesznek, a fényvédelemre mindenképp figyelned kellene. Nemrég egy fehér bőrű, szeplős kolléganőnk újságolta a reggeli értekezleten, hogy ő sosem keni magát, mert ő bizony barnulni akar, ez viszont az égés miatt nem megy könnyen neki, szóval biztos ami biztos, be sem kenekedik, mielőtt napra megy.

Kiderült, nem ő az egyetlen, aki így vélekedik a dologról: szinte mindenkinek volt olyan ismerőse, aki épp ilyen okokból mellőzi a naptejeket. Pedig a fényvédelemre télen-nyáron figyelni kellene, és nem csak azért, mert "divat":

igenis káros hatásai lesznek annak, ha elhanyagolod a napvédők használatát!

Egyre több lesz a bőrödön a napfolt

Rövid idő alatt elkezd foltosodni a bőröd, és azt veszed észre, hogy itt-ott bizony megjelentek sötétebb területek a bőrödön? Ezek általában nem a bőrrák előzményei, de ha már kitapinthatóak, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Esztétikailag viszont nem szépek, és a bőr idő előtti öregedését is felgyorsítják.

Hajszálerek kialakulása

A hajszálerek, pláne ha egyre több van belőlük, rémesen zavaróak tudnak lenni nyáron, amikor itt a rövid szoknyák és sortok ideje. A rendszeres napozás pedig a genetikán túl az első számú felelős a hajszálerek kialakulásáért! Ha kifejezetten hajlamos vagy ezekre a dolgokra, akkor neked még fokozottabban kellene figyelned a fényvédelemre!