Esti mesék magasfokon, amelyeket bármikor nézhet ingyen az egész család: Városi legendák

Borítókép: Esti mesék magasfokon, amelyeket bármikor nézhet ingyen az egész család: Városi legendák
Emlékeztek a „Három nagymamám volt” című csodálatos animációs rövidfilmre? Az alkotónak most bő tucatnyi hasonló műalkotása került fel a youtube-ra, amelyet bátran ajánlhatunk minden korosztálynak.

A Három nagymamám volt című 16 perces animációs film számtalan díjat söpört be, nem véletlenül. Itt írunk bővebben róla.

A rendező, Glaser Kati – mint azt már annak idején beharangoztuk – a film sikerének köszönhetően elkészíthette 13 darab, háromperces meséből álló videósorozatát, amelyek egy-egy különleges városi legendákról szólnak; mindegyik egy valódi gyöngyszem.

Egy focista haverom X-lábú öccsének az osztálytársa mesélte, hogy volt egy hörcsögje, amit elajándékozott valakinek, akinek volt egy haverja, egy ilyen uborkafejű göndör fiú, aki régen még kicsi volt. És amikor kicsi volt, minden szabadidős tevékenysége folytán a helyi kórházban landolt...
bizonyítja be rögtön az első kisfilm, hogy nem fél csapongani, eltérni a tárgytól.
A fiú, aki folyton kórházba kerül az Indifferens című filmben
Egy nap a bácsi későn jött haza, és Aranka a szobafenyőnek vallotta be, hogy ikreket vár
...tudniillik egy ejtőernyős baleset következtében a nagypapa maga is feltűnően hasonlított egy fenyőfára. (Örökzöld nagypapa)
Pufi papa mesélte, hogy a háború alatt olyan nagy volt a szegénység vidéken, hogy az emberek nem csak ufókat fogyasztottak, de még a sündisznókat is megették.
Mindez az elképesztően kivitelezett zselés puding fölött. (Ez szellemes)
Az utóbbi időben viszont hajnalban kel és izgatottan várja a hívást.
Mármint a néni, aki feljelentést tesz egy telefonbetyár ellen a Telefonbetyár című opuszban, amelyet Szabó Simon színész–rendező narrál.

De a kedvencünk talán az Aranka szerelmei, amelynek hősnőjétől olyan távol állt az összes férfi, akivel randizott, hogy jó hosszúra nőtt a keze és így egy idő után mindent meg tudott csinálni egyedül:

A Városi legendák videósorozat darabjai néhány hete korlátlanul megtekinthetők a youtube-on: