Videó: Amber Heard könnyek közt beszél a nők elleni erőszakról

Borítókép:  Videó: Amber Heard könnyek közt beszél a nők elleni erőszakról
„Beszéljetek róla. Beszéljetek róla.” Amber Heard színésznő nyílt kommunikációra hívja fel a bántalmazott nőket és általában a társadalmat ebben a társadalmi célú videóban, amely a nők elleni erőszak megszüntetéséről szól.

Mint közismert, Amber Heard 2016 májusában nyújtotta be a válókeresetet Johnny Depp ellen és ebben azt állította, hogy férje többször is bántalmazta bő egy évig tartó házasságuk alatt. Augusztusban végül közös megegyezéssel váltak el és közös sajtónyilatkozattal zárták le az ügyet.

Amber a válás során szerzett 7 millió dollárt jótékony célokra fordította és a pénz egy részét egy családon belüli erőszak ellen küzdő civil szervezet kapta. Most azonban Amber a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján (november 25), a együttműködésben készítette ezt a videót, amely tanúskodik arról, hogy az elmúlt évek ugyancsak mély nyomokat hagytak rajta. Íme a videó:

Ezeket mondja Amber Heard a videóban (érdekes, hogy csak áttételesen utal a saját történetére; a TMZ szerint titoktartás köti):

„Hogy történhet ez velem? Erős vagyok, okos... nem vagyok én áldozat! Úgy tűnik, az 'áldozat' címkéhez szégyenletes gondolatok kötődnek.

Annyi nővel megtörténik... amikor veled történik meg, a saját zárt ajtód mögött, egy olyan emberrel, akit szeretsz... ha egy idegen tette volna, akkor nem lenne kérdés... [itt elcsuklik a hangja].

Ha biztonságosan tudsz beszélni róla valakinek, az már az első lépés afelé, hogy magadat válaszd. Ha nem lett volna körülöttem az a néhány ember, akiben megbíztam, főleg nők, akik támogattak... mennyire más lenne akkor az életem!

Olyan nőként, aki a nyilvánosság színpadán ment keresztül ezen, kivételes lehetőségem van arra, hogy emlékeztessek más nőket nem csak arra, hogy ennek nem kell feltétlenül így lennie, hanem arra is, hogy nem kell egyedül végigcsinálniuk. Nem vagy egyedül. És tudunk rajta változtatni. A nők elleni erőszak nem korlátozódik a valódi fizikai erőszakra. Arról is szól, hogyan állunk hozzá és hogyan beszélünk róla a médiában és a kultúránkban. Én felelősséget vállaltam ezért és azért is, hogy tudassam mindenkivel, minek kell megváltoznia. Muszáj tudatosan beszélnünk ezekről a dolgokról, mert ez lesz az útja annak, hogy emberek nyugodtan előjöhessenek a saját történetükkel, felemeljék a hangjukat és kiálljanak magukért. Akkor fog mindez megtörténni, ha változtatunk azon a rendszeren, amely elhallgattatja őket.

Beszéljetek róla. Beszéljetek róla. Emeljétek fel a hangotokat. Ez a legerősebb fegyverünk, a hangunk. Vállvetve kell kiállnunk magunkért, nekünk, nőknek. Többé nem nyugodhatunk bele a hallgatásba.”

Ha érintettnek érzed magad vagy ismersz valakit, akire gyanakszol, hogy bántják otthon, kattints ide.